Gelir İdaresi Başkanlığı duyurdu: O il ve ilçelerde mücbir sebep hali uzatıldı

Gelir İdaresi Başkanlığı duyurdu: O il ve ilçelerde mücbir sebep hali uzatıldı

Gelir İdaresi Başkanlığı, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 4 il ve 2 ilçedeki mükellefler için mücbir sebep halinin 30 Kasım'a kadar uzatıldığını açıkladı.

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), 2023 yılında yaşanan depremlerden etkilenen 4 il ve 2 ilçedeki mükellefler için mücbir sebep halinin 30 Kasım 2024 tarihine kadar uzatıldığını duyurdu. GİB'in internet sitesinde yapılan açıklamada, bu bölgedeki mükelleflerin deprem tarihi itibarıyla mücbir sebep halinde kabul edildiği ve buna bağlı olarak vergi beyannameleri ile bildirimlerin verilme sürelerinin ertelendiği belirtildi.

MÜCBİR SEBEP HALİ UZATILDI

Açıklamada, mücbir sebep halinin Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illeri ile Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerini kapsadığı ifade edildi. Bu bölgelerdeki mükelleflerin, deprem sonrası yaşadıkları zorluklar göz önünde bulundurularak, beyanname ve bildirim sürelerinin uzatılmasına karar verildi. GİB, "Mücbir sebep halinin 30 Kasım 2024 Cumartesi günü sonuna kadar uzatılması uygun bulunmuştur" ifadelerini kullandı.

VERGİ BEYAN VE BİLDİRİMLERİ İÇİN EK SÜRE

Deprem bölgesinde yer alan mükelleflerin vergi yükümlülükleri, beyanname ve bildirimlerin verilme süreleri ertelenmiş durumda. Bu süreçte mükellefler, beyanname ve bildirimlerini 30 Kasım 2024 tarihine kadar verebilecekler. Ayrıca, bu süre içinde ödenmesi gereken vergiler için de ek süre tanınmış bulunuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN