Gelecek Partisi’nden Erdoğan’a yerel seçim hatırlatması: Sisi mi Binali mi?

Gelecek Partisi’nden Erdoğan’a yerel seçim hatırlatması: Sisi mi Binali mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İhvan'ın devrilmesinin ardından 'Katil Sisi' ifadelerini kullandığı Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'yi 12 yıl sonra ilk kez ağırladı. Ziyaretin ardından Gelecek Partisi, sosyal medya hesabından Erdoğan'ın 2019 yerel seçimleri sırasında İBB Başkanı İmamoğlu’nu Sisi'ye benzeterek hedef aldığı sözlerine göndermede bulunarak "Sisi mi Binali mi?" paylaşımı yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İhvan'ın devrilmesinin ardından 'Katil Sisi' diye seslendiği Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es Sisi'yi daveti üzerine 12 yılın ardından Esenboğa Havalimanı'na giderek karşıladı. Gelecek Partisi'nin resmi hesabından Erdoğan'ın 2019 yerel seçimleri sırasında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu hedef alarak Sisi'ye benzetmesine göndermede bulunularak "Sisi mi Binali mi?" paylaşımı yaptı.

Erdoğan, 2019 yerel seçimleri öncesinde düzenlediği mitinglerde, Cumhur İttifakı'nın o dönemki İstanbul adayı olan Binali Yıldırım'a destek isterken Millet İttifakı'nın adayı Ekrem İmamoğlu'nu "Sisi" benzetmesiyle hedef almıştı.

“PAZAR GÜNÜ SİSİ Mİ DİYECEĞİZ, BİNALİ YILDIRIM MI DİYECEĞİZ”

Erdoğan, 23 Haziran 2019 günü Sancaktepe'de yapılan mitingdeki konuşmasında, "Rahmetli Muhammed Mursi'nin darbeyle devrilmesiyle söylenen sözleri hatırlayınız. Bilhassa muhalefete yakın sosyal medya hesaplarından paylaşılan mesajları biliyoruz. Erdoğan'ın akıbetini Mursi'nin akıbetine benzetenler Sisi zihniyetidir. Biz kefenimizi giyerek zaten bu yola çıktık. Pazar günü Sisi mi diyeceğiz, Binali Yıldırım mı diyeceğiz" demişti.

Erdoğan 2020'den itibaren Mısır'la ilişkileri düzeltmeye başlamış ve Katar'daki 2022 Dünya Kupası'nda Sisi'yle el sıkışmıştı. Erdoğan ise 14 Şubat'ta Mısır'a giderek Sisi'yi ziyaret etmişti.

İMAMOĞLU'NDAN TEPKİ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu bu ziyaret üzerine Erdoğan'a şöyle tepki göstermişti: "Cumhurbaşkanı dün Mısır'da 'sevgili kardeşim' diyerek Sisi'yi ziyaret etmiştir. Bu U dönüşlerine alışkınız. ''Sisi mi, Binali mi?' demişti. Kendisi Sisi'den yana tercihte bulundu. Onu görüyoruz. Bakalım ne olacak şimdi?"

12 YIL SONRA İLK ANKARA’YA İLK ZİYARET

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daveti üzerine 12 yılın ardından ilk kez Türkiye'yi ziyaret etti. Erdoğan'ın, bizzat Sisi'yi havalimanında karşılamasının ardından iki lider baş başa görüşme gerçekleştirdi. Görüşmenin ardından ortak bildiri ve 17 anlaşmayı imzalayan liderler basın açıklaması yaptı. Gazze konusunda ortak bir tutum içinde olduklarını vurgulayan Erdoğan, Mısır ile iş birliğinin daha da ileriye taşındığını ifade etti.

Görüşmenin ardından Erdoğan ve Sisi, Esenboğa Havalimanı'na aynı makam aracında gitti. Erdoğan, Ankara Esenboğa Havalimanı'ndaki bizzat karşıladığı Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'yi yine bizzat havalimanından uğurladı. Erdoğan, Sisi'yi Rabia işareti yaparak uğurladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Müslüman Kardeşler liderliğindeki hükûmetin 2013 yılında devrilmesinin ardından Sisi'yi sık sık "acımasız bir katil" olarak nitelendirmişti. Erdoğan, 11 yıl sonra gerçekleşen şubat ayındaki Kahire ziyaretine ilişkin konuşurken Sisi'den bu kez "Değerli kardeşim" diye bahsetmişti. İki lider de bu ziyareti "yeni dönemin başlangıcı" olarak nitelendiriyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (10)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
10 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN