Gelecek Partisi'nden bakanlığa personel alımı teşekkürü: Demek ki mülakatsız da alınabiliyormuş

Gelecek Partisi'nden bakanlığa personel alımı teşekkürü: Demek ki mülakatsız da alınabiliyormuş

Gelecek Partili İsa Mesih Şahin, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın mülakatsız personel alımını övgüyle karşılayarak, bu adımın adalet ve liyakat açısından önemli olduğunu ifade etti. Şahin, benzer bir uygulamanın Millî Eğitim Bakanlığı'nda da hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Gelecek-Saadet Grubu İstanbul Milletvekili ve Grup Başkanvekili İsa Mesih Şahin, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın mülakatsız personel alımı uygulamasını örnek gösterdi. Şahin, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın 2 bin 393 personel alımını yalnızca KPSS puanına dayalı olarak yapmasının adalet ve liyakat açısından olumlu bir adım olduğunu belirterek, "Demek ki olabiliyormuş" ifadelerini kullandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı’nı tebrik eden Şahin, bu uygulamanın diğer bakanlıklar, özellikle Millî Eğitim Bakanlığı tarafından da örnek alınması gerektiğini vurguladı.

'MÜLAKAT GENÇLERE GÖNÜL KOYDURAN BİR ZEHİRDİR'

Şahin, mülakat sisteminin adaletin ve liyakatin önünde büyük bir engel oluşturduğunu savunarak, "Mülakat, gençlere bu ülkede gönül koyduran bir zehirdir" dedi. Öğretmen adaylarının mülakat puanlarıyla KPSS puanları arasında oluşan bölgesel farklılıkların büyük bir haksızlığa yol açtığını ifade eden Şahin, bu duruma acilen son verilmesi gerektiğini söyledi. Öğretmen adaylarının KPSS puanı ile mülakat puanlarının eşit olacağı bir sistemin hayata geçirilmesini öneren Şahin, bu şekilde eğitimde adaletin sağlanabileceğini belirtti.

'DEMEK Kİ OLABİLİYORMUŞ'

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Şahin, "Demek ki mülakatsız da personel alımı olabiliyormuş! Sn. Bakan Mahinur Özdemir Göktaş’ı mülakat hassasiyeti nedeniyle tebrik ediyor, Sn. Yusuf Tekin’in de mevkidaşını örnek almasını tavsiye ediyoruz. Mülakatın kaldırılması için mücadelemiz devam edecek!" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN