Gelecek Partili İsa Mesih Şahin: Türk futbolunu mahvettik

Gelecek Partili İsa Mesih Şahin: Türk futbolunu mahvettik

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kürsüye çıkan Gelecek Partisi İstanbul Milletvekili ve Grup Başkanvekili İsa Mesih Şahin, yaklaşmakta olan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) seçimlerine ve Türk futbolunun geleceğine dair sert eleştiriler yöneltti.

Gelecek Partisi İstanbul Milletvekili ve Grup Başkanvekili İsa Mesih Şahin, Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Türkiye'nin daha büyük başarılar elde edebileceğini vurgulayarak, Türkiye Milli Takımı'nın değerli bir jenerasyonu harcadığını belirtti. Bu durumun sorumlusu olarak futbolun içinden gelmeyen ve futboldan anlamayan mevcut Federasyon Başkanı ve ekibini gösterdi.

Milletvekili Şahin, Türk futbolunun son yıllardaki başarısızlığını federasyonun başında futbol geçmişi olmayan kişilerin bulunmasına bağladı. "Mevcut Futbol Federasyonu Başkanıyla Türk futbolunun gideceği bir adım yol yoktur," diyen Şahin, İspanya'nın federasyon başkanının futbolculuktan gelen birisi olduğunu hatırlatarak, Türkiye'de de benzer bir vizyoner liderliğin gerekliliğine dikkat çekti.

"ÖNEMLİ GOLLER"

Şahin, mevcut federasyon başkanının "önemli golleri" olduğunu söyleyerek, "Nerede önemli golleri var? Arabistan'da, Süper Kupa organizasyonunda Türkiye'yi dünyaya rezil etti, bize önemli bir gol attı. Yine, Ankara'nın göbeğinde, dünyanın tanıdığı bir hakem dövüldü bir kulüp başkanı tarafından, maalesef bizi dünyaya rezil etti; bunların hepsi bize attığı gollerdir," ifadelerini kullandı.

"TÜRK FUTBOLU HAK ETTİĞİ BAŞARIYI YAKALAMALI"

İsa Mesih Şahin, Türk futbolunun hak ettiği başarıyı yakalamasını arzuladığını belirterek, mevcut jenerasyonun Dünya ve Avrupa Şampiyonası'nda şampiyon olabilecek potansiyele sahip olduğunu söyledi. Ancak bunun için vizyoner bir TFF Başkanı ve ekibinin gerektiğini vurguladı.

"TÜRK FUTBOLU ÖZGÜRLEŞMELİ"

Son olarak, siyasetin Türkiye Futbol Federasyonu üzerindeki etkisini eleştiren Şahin, "Siyaset kurumunun Türkiye Futbol Federasyonu üzerindeki elini çekmesini ve Türk futbolunun özgürleşmesini istiyorum," dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu seçimlerinin sonuçlarının, Türk futbolunun geleceği için büyük bir önem taşıdığına dikkat çeken Şahin, federasyon başkan adaylarına yönelik tehdit iddialarının da açığa çıkması gerektiğini belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN