Geçim sıkıntısı içindeki emekliye iktidardan ilginç müjde: Ücretsiz şezlong ve şemsiye

Geçim sıkıntısı içindeki emekliye iktidardan ilginç müjde: Ücretsiz şezlong ve şemsiye

Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan dikkat çeken bir adım: Emeklilere halk plajlarında ücretsiz şezlong ve şemsiye hizmeti sunulacak. Ancak bu müjde, emeklilerin geçim sıkıntıları karşısında yetersiz kalmakla eleştiriliyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, "Emekliler Yılı" çerçevesinde, halk plajlarında şezlong ve şemsiyelerin emeklilere ücretsiz olarak sunulacağını açıkladı. Bakanlığın resmi sosyal medya hesaplarından yapılan duyuruda, "Emeklilerimiz için yeni bir müjde. Halihazırda girişleri ücretsiz olan halk plajlarımızda artık şezlong ve şemsiye de emeklilerimize ücretsiz olarak sunulacak" ifadelerine yer verildi.

Ancak bu açıklama, bazı kesimlerce eleştirilerin hedefi oldu. CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, hükümetin bu adımını "gerçeklikten kopuk" olarak nitelendirerek sert tepki gösterdi. Ağbaba, "Emeklinin denize gitmesi bir yana, şehir içinde bile ulaşım masraflarını karşılayamadığı bir dönemde, şezlong ve şemsiye gibi hizmetlerin ücretsiz hale getirilmesi, emeklilere hakaret niteliğindedir" dedi.

EMEKLİLERİN GERÇEK SORUNLARI GÖZ ARDI EDİLİYOR

Ağbaba, yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi: "Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın bu kararı, maalesef emeklinin içinde bulunduğu zor durumu anlamaktan ne kadar uzak olduklarını bir kez daha gözler önüne seriyor. Emekliler, şehirler arası seyahat etmeyi bile göze alamazken, sahillerde şezlong ve şemsiye için sunulan ücretsiz hizmetin bir anlamı yok. Bu, emekliyle dalga geçmekten başka bir şey değildir."

Emeklilerin sadece deniz kenarında değil, gündelik hayatlarında dahi temel ihtiyaçlarını karşılayamadıklarına dikkat çeken Ağbaba, "12 bin 500 lira maaşla geçinmeye çalışan emekliler, bırakın sahilde zaman geçirmeyi, ev kiralarını bile ödeyemiyor. Hükümet, emeklilere yönelik bu tür yüzeysel iyileştirmelerle gerçek sorunları örtbas etmeye çalışıyor" şeklinde konuştu.

Ağbaba, hükümetin emeklilere yönelik diğer indirimlerini de hatırlatarak, "Uçakta indirim yapıyorlar, ama emekli belediye otobüsüne binemiyor. PTT kargolarında indirim yapıyorlar, ama emekli bir bardak çay alacak parayı zor buluyor. Sinema ve tiyatro biletlerinde indirim yapıyorlar, ama emekli evinden çıkmaya bile çekiniyor. Bu, Türkiye'nin ve emeklinin gerçeklerinden kopmuş bir iktidarın politikalarıdır" dedi.

Emeklilerin her geçen gün artan yaşam maliyetleri karşısında çaresiz kaldığını ifade eden Ağbaba, hükümeti, emeklinin gerçek sorunlarını görmezden gelmekle suçladı ve "Geçim yoksa seçim var" diyerek sözlerini tamamladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (18)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
18 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN