Galatasaraylı eski futbolcu Sneijder MASAK raporunda: Comanchero örgütünün gizli ortağı çıktı

Galatasaraylı eski futbolcu Sneijder MASAK raporunda: Comanchero örgütünün gizli ortağı çıktı

Uluslararası silahlı organize suç örgütü Comanchero'ya yönelik İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturmanın ayrıntıları ortaya çıktı. MASAK'ın hazırladığı raporda, Galatasaray'ın eski futbolcusu Wesley Sneijder'in örgüte kara para aklama faaliyetlerine karıştığı ileri sürüldü.

Uluslararası organize suç örgütü Comanchero'ya dair hazırlanan MASAK raporunda, Galatasaray'ın eski futbolcusu Wesley Sneijder'in "gizli ortak" olarak adı geçti. Sneijder'in, kara para aklama amacıyla kurulan bir şirkete 1 milyon 181 bin dolar gönderdiği ortaya çıktı. Bu şirketin sahibi Yunus Emre Borhan, Bataklık soruşturmasında adı geçen ve bir dönem kırmızı bültenle aranan Çetin Gören ile Sneijder aracılığıyla tanıştığını belirtti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü Comanchero örgütüne yönelik soruşturma detaylandı. Kasım ayında Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve MASAK işbirliğiyle yapılan operasyonda 55 kişi gözaltına alınmış, yaklaşık 4.5 milyar lira değerindeki mal varlıklarına el konmuştu. Hakan Reis ve Duax Ngakuru'nun liderlik ettiği şüphelilerden 18'i tutuklandı, 22'si ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

SNEİJDER 1 MİLYON 181 BİN DOLAR GÖNDERDİ

Sabah gazetesinin haberine göre, Galatasaray'da forma giymiş olan Hollandalı eski futbolcu Wesley Sneijder'in adı da Comanchero'nun kara para aklama faaliyetlerine karıştı. MASAK'ın raporunda, örgütün uyuşturucu gelirlerini Türkiye'de kurulan şirketler üzerinden akladığı belirtildi. Bu şirketlerden biri, Yunus Emre Borhan'a ait olup, Sneijder buraya 1 milyon 181 bin dolar gönderdi.

Borhan, 2014 yılında Borhan Group Yatırım A.Ş. adlı gayrimenkul şirketini kurmuş, 2018'de şirketin sermayesini 1 milyon liraya çıkarmıştı. Ancak şirket sürekli zarar bildiriyordu. Borhan Group Yatırım, başka bir inşaat firması ile Econ Gayrimenkul adında bir şirket daha kurdu. MASAK raporunda, Econ Gayrimenkul'ün çalışanlarından birinin kırmızı bültenle aranan Hakan Arif Tavukçu olduğu tespit edildi.

Raporda, Borhan'ın hesaplarına aktarılan 1 milyon 951 bin doların büyük bir kısmının Wesley Sneijder, Ali Bağrıyanık, Econ Gayrimenkul ve Borhan Group şirketlerinden geldiği belirtildi. Sneijder’in gönderdiği miktar, bu paranın yüzde 50'sinden fazlasına denk gelen 1 milyon 181 bin 428 dolardı.

MASAK raporunda Sneijder'in Econ Gayrimenkul'ün gizli ortağı olduğuna dair bulgular yer aldı. Ayrıca Borhan, Çetin Gören ile Sneijder aracılığıyla tanıştığını ve bu şahıstan 100 bin lira borç aldığını, geri ödediğini ancak uyuşturucu ticareti ile ilgisi olmadığını ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN