Film sahnesi değil Türkiye! UNESCO bile listeye yazdı! Arabasına atlayan Türkiye’nin en karanlık geçidine koşuyor

Film sahnesi değil Türkiye! UNESCO bile listeye yazdı! Arabasına atlayan Türkiye’nin en karanlık geçidine koşuyor

Dünyanın birçok farklı noktasında keşfedilmeyi bekleyen güzellikler yer alırken bu görüntüler Türkiye'nin o şehrinden geliyor. Görüntüler bir film sahnesini andırsa da bu güzellik Türkiye'nin ta kendisinden geliyor. UNESCO bile bu güzelliği listeye aldı. İşte Türkiye'nin en karanlık geçidi…

Doğanın büyüleyici güzellikleri 7'den 70'e herkese hayran bırakıyor. Hem dünyada hem de Türkiye'de keşfedilmiş ve keşfedilmeyi bekleyen pek çok farklı güzellik yer alırken Erzincan'ın Karanlık Kanyonu herkesin ağzını açık bırakıyor. Adını vadiyi saran yüksek kayalıklardan alan bu yapı sıra dışı doğa manzarası ve eşsiz bir macera fırsatı tanıyor. UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesinde yer alan Karanlık Kanyonu, doğanın keşfedilmesi gereken güzelliklerinden biri olarak görülüyor. İşte Türkiye'nin en karanlık geçidi…

GÖZ KAMAŞTIRICI MANZARA

Oldukça farklı bir coğrafi özelliğe sahip olan Erzincan Karanlık Kanyon’u doğaseverleri kendine hayran bırakıyor. Vadinin derinliklerinde yükselen Kanyon Yüzyıllar boyunca oluşmuş muhteşem kaya oluşumlarına da ev sahipliği yapmaktadır. Kayalarda yarıkların aralarından süzülen güneş ışığı kanyonun içine aydınlatırken göz kamaştırıcı bir manzara ile karşı karşıya kalıyorsunuz.

erzincan-karanlik-kanyon.jpg

Macera tutkunlarının vazgeçilmez rotası haline dönüşen Erzincan Karanlık Kanyon, yapılabilecek birçok farklı aktiviteyi de bünyesinde barındırıyor. Kanyon yürüyüşleri tırmanma, kano ve rafting gibi heyecan verici sporları yapmak için muhteşem bir rota oluşturuluyor. Kanyonun derin sularında gerçekleştirilen su sporları ile birlikte adrenalin tutkunları da heyecan verici dakikalar yaşıyor. Muhteşem manzara eşliğindeki doğa yürüyüşleri ise huzurun adresi oluyor.

NADİR BULUNAN BİTKİLERİN ADRESİ

Zengin ve çeşitli bir biyolojiye sahip olan Erzincan Karanlık Kanyon, birçok farklı bitki türüne ev sahipliği yapıyor. Kanyon etrafında bulunan yeşil alanlar endemik bitki türleri ve nadir bulunan flora için dikkat çekici bir alan oluşturuyor. Kanyon sularında yaşayan çeşitli balık türleri ve kuşlar da doğa tutkunlarını meraklandırıyor.

karanlik-kanyon.jpg

KÜLTÜREL BİR ZENGİNLİK

Tarihi ve kültürel zenginlikleri ile de ön plana çıkan Erzincan Karanlık Kanyon, çevresinde bulunan antik kalıntılar ve yerel kültürel miras ile birlikte ziyaretçilerin uğrak noktası oluyor. Bölgeye gittiğinizde yerel halkın geleneksel yaşamı ile birlikte birbirinden farklı geleneksel lezzetlerini de tadabilme fırsatını kaçırmayın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN