Filistin Devlet Başkanı Abbas, Özel ve Davutoğlu'nu Filistin'e davet etti

Filistin Devlet Başkanı Abbas, Özel ve Davutoğlu'nu Filistin'e davet etti

Filistin Devlet Başkanı Abbas, Türkiye ziyaretinin hemen ardından CHP lideri Özel ve Gelecek Partisi lideri Davutoğlu ile telefonda görüştü. Hem Türkiye ziyaretinde hem de bu zorlu süreçte Filistin'in yanında olmalarından dolayı Özel ve Davutoğlu'na teşekkür eden Abbas, iki lideri Filistin'e davet etti.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Abbas, iki lidere de desteklerinden dolayı teşekkür ederek Filistin'e davet etti.

KONUŞMAYA KATILAMADIĞI İÇİN ÜZÜNTÜLERİNİ İLETTİ

CHP lideri Özel, görüşmede, Abbas'ın TBMM Genel Kurulu'na hitap ettiği oturumda, geçirdiği kaza nedeniyle bulunamadığı için üzüntülerini dile getirdi.

1kapak.jpg

CHP'nin Filistin halkının haklı davasının her zaman yanında olduğunu vurgulayan Özel, Genel Başkan seçildikten sonra, dünyadaki 119 lidere Bağımsız Filistin Devleti'ni tanımalarını isteyen bir mektup gönderdiğini ve tüm yurt dışı ziyaretlerinde Gazze'deki katliamlara dikkati çektiğini söyledi.

'1967 SINIRLARINDA BİR FİLİSTİN DEVLETİ KURULMALI'

"Başkenti Doğu Kudüs olan, 1967 sınırlarında bir Filistin devleti kurulmasını gerekli görüyor ve iki devletli çözümü destekliyoruz" ifadesini kullanan Özel, Filistin halkının mücadelesinde her türlü sorumluluğu üstlenmeye hazır olduklarını vurguladı.

Özel, Türkiye'yi ziyaretinden dolayı teşekkürlerini sunduğu Abbas'ın, Gazze'ye gitme kararını da desteklediklerini ifade etti.

ÖZEL'İ FİLİSTİN'E DAVET ETTİ

Filistin Devlet Başkanı Abbas ise Özel'e geçmiş olsun dileklerini ileterek, CHP'nin tarihini ve Filistin davasına süren desteğini çok iyi bildiklerini, bu destekleri ve yardımları hiçbir zaman unutmayacaklarını söyledi.

Özel’in Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ve Sosyalist Enternasyonal Başkan Yardımcısı olarak çok önemli görevlerde bulunduğunu, bu görevler nedeniyle kurduğu temaslarda Filistin meselesini gündeme getirdiğini ifade eden Mahmud Abbas, “Siz dünyaya açılan bir pencere gibisiniz” dedi.

CHP lideri Özel’i Filistin’e davet eden Abbas, “Sizleri ikinci ülkeniz Filistin’e davet ediyorum. Seçtiğiniz herhangi bir tarihte gelebilirsiniz, Filistinli kardeşlerinizin durumunu yakından takip edebilirsiniz. Bu davet açık bir davettir” ifadelerini kullandı.

'TAVSİYENİZ ÜZERİNE KAMPANYA BAŞLATTIK'

Davutoğlu ile gerçekleşen telefon görüşmesinde Filistin lideri Abbas, “Sizin tavsiyeniz üzerine yoğun bir kampanya başlattık. Ben de sizin tavsiyeniz doğrultusunda Gazze’yi ziyaret edeceğimi TBMM’den duyurdum. Tüm ülkelere de çağrı yaptık. Şimdi sonuçlarını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

1kapak-004.jpg

'SİZİN YARDIMLARINIZI ASLA UNUTMAYIZ'

Dışişleri Bakanı olduğu dönemde 28 Kasım 2012’de Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda birlikte çalıştıklarını ve başbakan olarak da BM gönderine Filistin bayrağını birlikte çektiklerini hatırlatan Abbas, Filistin davası için her dönemde verdiği destekten ötürü Davutoğlu'na teşekkür ederek “Kardeşim Ahmet, sizin yardımlarınızı asla unutmayız. Sizin düşüncelerinize ve tavsiyelerinize ihtiyacımız var; size güvenimiz tamdır” dedi.

DAVUTOĞLU’NU FİLİSTİN’E DAVET ETTİ

Görüşmenin devamında Abbas, “En kısa zamanda sizi Filistin’e bekliyoruz. Filistin sizin ülkenizdir” diyerek Davutoğlu’nu Filistin’e davet etti.

İç politikada zaman zaman görüş ayrılıkları olsa da Filistin konusunda Türkiye’deki bütün siyasilerin ve partilerin her zaman aynı duygu ve düşüncelerde olduklarını vurgulayan Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yaptığı İslam İşbirliği Teşkilatı üyesi ülkeleri liderlerini acil toplantıya çağırıp Mahmud Abbas’ı yalnız bırakmama, onunla Gazze’ye gitme çağrısında bulunduğunu hatırlattı.

TÜRK HALKINA TEŞEKKÜR

TBMM’de yaptığı konuşmada tüm partilerin Filistin konusunda ortak olduğunu hissettiğini dile getiren Abbas, Türk halkına teşekkürlerini ifade etti.

Filistin konusunda en önemli hususun Filistinliler arasında birliğin sağlanması olduğunun altını çizen Davutoğlu, Pekin’de yapılan anlaşmanın bu noktada çok önemli olduğuna dikkat çekti ve bu konuda yapılacak her çalışmaya ve Gazze’de ateşkes sağlanması yönündeki yönündeki her girişime destek vermeye hazır olduğunu ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN