Fethullah Gülen'in ölüm nedeni belli oldu

Fethullah Gülen'in ölüm nedeni belli oldu

Fethullah Gülen'in ölümüne ilişkin Pensilvanya'daki St. Luke Hastanesi'nden açıklama geldi. Hastane FETÖ elebaşının doğal nedenlerle öldüğünü söyledi.

2016'da 15 Temmuz darbe girişimini planlamak ve ülkemizde bazı hükümet işlevlerinin kontrolünü ele geçirmek için paralel bir devlet yapısı kurduğu gerekçesiyle kırmızı bültenle aranan FETÖ elebaşı Fethullah Gülen, 83 yaşındaki yıllardır kaçak yaşadığı ABD'de öldü.

Gülen'in ölümüne ilişkin Pensilvanya eyaletinde tedavi gördüğü St. Luke Hastanesi'nden açıklama geldi.

FETHULLAH GÜLEN'İN ÖLÜM NEDENİ BELLİ OLDU

Amerika'nın Sesi muhabiri Mehmet Sümer'in aktardığına göre; hastane doktorlarından Dr. Douglas Degler bir video yayınlayarak Gülen'in "doğal nedenlerden" öldüğünü açıkladı.

FETÖ elebaşının St. Luke Hastanesi'nde 4 gün tedavi gördüğünü belirten Dr. Degler, "Kendisinin doğal nedenlerden dolayı 20 Ekim 2024 tarihinde saat 21.20'de öldüğünü bildirmek istiyorum. Kendisi burada yatışlı hasta olarak multidisipliner uzman bir ekip tarafından tedavi ediliyordu" ifadelerini kullandı.

Sümer, hastane yönetiminin basın mensuplarının sorularını yanıtsız bıraktığını aktardı.

KRONİK SAĞLIK SORUNLARI VARDI

Fethullah Gülen’in uzun süredir böbrek yetmezliği ve şeker hastalığı gibi kronik sağlık sorunları yaşadığı biliniyordu. Örgüt ölüm haberini gizlemeyi tartıştı ancak sonunda açıklamaya karar vermişti. İstihbarat kaynakları Gülen'in cenazesinin Türkiye'ye getirilmesinin söz konusu olmadığını açıklamıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN