Ferit Edgü son yolculuğuna uğurlandı

Ferit Edgü son yolculuğuna uğurlandı

Türk edebiyatının önemli isimlerinden Ferit Edgü, 88 yaşında hayata gözlerini yumdu. Uzun süredir tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren yazar, bugün Şişli Teşvikiye Camii'nde düzenlenen törenle toprağa verildi. Edebiyat dünyası, Ferit Edgü'nün vefatıyla büyük bir üzüntü yaşadı.

Türk edebiyatının duayen isimlerinden Ferit Edgü, 88 yaşında hayatını kaybetti. Unutulmaz eserler sunan yazar, Şişli Teşvikiye Camii'nde düzenlenen hüzünlü bir törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Cenaze törenine, merhum yazarın eşi Filiz Bil Edgü, çocukları Yunus ve Esma Edgü ile yakın dostları ve sevenleri katıldı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da cenazeye çelenk gönderdi.

İkindi namazının ardından omuzlara alınan tabut, Aşiyan Mezarlığı'na doğru yola çıktı. Bu sırada, eşinin tabutu okşayarak veda etmesi, yürekleri dağladı. Ferit Edgü, yazdığı her satırda olduğu gibi, veda anında da sevenlerinin kalbinde derin izler bıraktı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN