Fatih Portakal'dan çok önemli kredi kartı uyarısı! Bu detaya dikkat etmeyenin elinde ne var ne yok gidiyor

Fatih Portakal'dan çok önemli kredi kartı uyarısı! Bu detaya dikkat etmeyenin elinde ne var ne yok gidiyor

Ünlü sunucu Fatih Portakal'dan çok önemli kredi kartı uyarısı! Bu detaya dikkat etmeyenlerin elinde ne var ne yok gidiyor...

Popüler internet tarayıcılarından biri olan Google Chrome, son zamanlarda siber suçluların gözde hedeflerinden biri haline geldi. Siber dolandırıcılar, tarayıcıdaki güvenlik açıklarını kullanarak milyonlarca kişinin kredi kartı bilgilerini çalma girişiminde bulunuyor. Özellikle "Infostealer" adı verilen zararlı yazılım türü, internet kullanıcılarının bankacılık işlemleri sırasında kredi kartı şifrelerini ele geçirebiliyor.

SİBER SALDIRILAR KREDİ KARTI BİLGİLERİNİZİ TEHLİKEYE ATIYOR

En yaygın 5 internet dolandırıcılığı ve bunlardan korunma yöntemleri

Kullanıcıların büyük çoğunluğu, online alışveriş yaparken kredi kartı bilgilerini tarayıcılarına kaydediyor. Ancak bu işlem, siber saldırganların hedefi haline geliyor. Google Chrome'a sızan casus yazılımlar, kullanıcının bilgilerini izinsiz bir şekilde ele geçiriyor ve farkında olmadan kredi kartı bilgileri çalınabiliyor. Siber güvenlik uzmanları, bu tür tehditlere karşı kullanıcıların tarayıcılarını düzenli olarak güncellemelerini ve güvenlik önlemlerini artırmalarını öneriyor.

FATİH PORTAKAL UYARDI: "SANAL KART KULLANIN"

Paranızı Güvende Tutan Sanal Kart Nedir? Avantajları Nelerdir? - Tamindir

Gazeteci Fatih Portakal, katıldığı bir televizyon programında siber güvenlik konusuna değinerek kredi kartı kullanıcılarını uyardı. Portakal, "Kredi kartı kullanıyor musunuz? Tabii ki kullanıyorsunuz, ben de kullanıyorum. Ancak, güvenli internet dediğimiz alanlar bile maalesef artık yeterince güvenli değil. Kredi kartı şifreniz başkalarının eline geçebilir" dedi.

Portakal, siber dolandırıcılara karşı korunmak için en güvenli yöntemlerden birinin sanal kart kullanımı olduğunu belirtti ve "Belki de en güvenli yöntem sanal kart kullanmak. Bu, dolandırıcılardan korunmanın en iyi yollarından biri" ifadelerini kullandı.

UZMANLARDAN UYARI: TARAYICILARINIZI GÜNCELLEYİN

Web Browser - Definition - Tamay Creative

Siber güvenlik uzmanı Osman Demircan, bu tür zararlı yazılımlar karşısında kullanıcıların dikkatli olması gerektiğini vurguladı. Demircan, özellikle Google Chrome kullanıcılarının tarayıcılarını güncel tutmalarının önemini belirterek, "Infostealers zararlı yazılım grubu, genellikle şifrelerin toplandığı alanları hedef alıyor. Kullanıcılar, güvenliksiz web sayfalarına girdiklerinde farkında olmadan kredi kartı bilgilerini tehlikeye atabiliyor" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN