Evlenmek isteyenlerin 500 yıldır uyguladığı yöntem! Buradan atlayan bekar kalmıyor

Evlenmek isteyenlerin 500 yıldır uyguladığı yöntem! Buradan atlayan bekar kalmıyor

Evlenmek isteyenler 500 yıldır bu yöntemi uyguluyor. Buradan atlayan bekar kalmıyor. Evlenmek isteyen gençler buraya koşacak. Kimse buradan boş çıkmıyor. İşte tüm detaylar…

Mimar Sinan'ın öğrencisi Mimar Hayrettin tarafından 1566 yılında inşa edilen Mostar Köprüsü evlenmek isteyen gençlerin de vazgeçemediğin noktalar arasında yer alıyor. Yıllara meydan okuyan geleneği ile hafızalara kazınan Mostar Köprüsü yerli ve yabancı binlerce seyirciye ev sahipliği yapıyor. Evlenmek isteyen gençler soluğu burada alıyor atlayan ise bekar kalmıyor. İşte tüm detaylar…

SAVAŞIN İZLERİNİ TAŞIYOR

1566 yılında Mimar Hayrettin tarafından inşa edilen Mostar Köprüsü, yıllardır sürdürülen yarışlarla birçok ülke ülkeden sporcuyu ağırlıyor. Mostar şehrinin "ruhu" olarak bilinen tarihi köprü, 9 Mayıs 1993'te Bosna Hersek'te gerçekleşen savaşın en acımasız saldırılarından birinin kurbanı olarak karşımıza çıkıyor.

Mostar Köprüsü nerede, hangi ülkede? Mostar Köprüsü'nün tarihi ve özellikleri - Son Dakika Haberler

Bosna Hersek'te hoşgörü ve kültürel çeşitliliğin sembolü olarak Yıllara meydan okuyan Muhtar Köprüsü Hırvat birliklerinin tank atışlarına dayanamayarak 9 Kasım Neretva Nehri'nin sularına gömüldü. Ancak köprünün tarihi geçmişi göz önüne alındığında gerçekleşen savaşlara rağmen geleneksel köprüden atlama yarışmaları günümüze kadar ulaştı.

500 YILDIR SÜRDÜRÜLÜYOR

Türkiye'nin de gelişimleri ile birlikte 2004 yılında aslına uygun olarak inşa edilen köprü günümüzde birçok yarışmaya da ev sahipliği yapıyor. Mostar Köprüsü'nden atlama yarışları Evliya Çelebi'nin seyahatnamesinde yer alırken evlenmek isteyen gençlerin de vazgeçilmez adresi oluyor.

Mostar Köprüsü'nden atlama yarışları yapıldı

Boşnak bir kız ile evlenmek isteyen genç delikanlılar 70 metre yüksekliğindeki köprüden atlayarak Neretva Nehri'nin sularıyla buluşuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN