Evlenecek çiftler müjde! Faizsiz evlilik kredisine o iller de dahil edildi: Artık bu kişiler de başvuru yapabilecek

Evlenecek çiftler müjde!  Faizsiz evlilik kredisine o iller de dahil edildi: Artık bu kişiler de başvuru yapabilecek

Geçtiğimiz aylarda duyurulan ve binlerce çifti yakından ilgilendiren evlilik kredisine ilişkin yeni bir gelişme yaşandı. Faizsiz evlilik kredisine yeni iller de eklendi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, konuya ilişkin detaylı açıklamalarda bulundu. İşte merak edilenler…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu projesinde yeni bir aşamaya geçildiğini duyurdu. Doğurganlık hızının en düşük olduğu illerden Karabük, Bartın ve Zonguldak’ta çiftlerin başvuruları alınmaya başladı. Gelir kriterlerinde yapılan düzenlemeyle daha fazla genç çiftin evlilik kredisi desteğinden yararlanması hedefleniyor.

yeni-proje-18.jpg

ÜÇ İL DAHA FONA DAHİL EDİLDİ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu projesinde önemli bir adım atıldığını açıkladı. Göktaş, projenin ikinci aşamasında, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre doğurganlık hızının en düşük olduğu iller arasında yer alan Karabük, Bartın ve Zonguldak’ın da fona dahil edildiğini belirtti. Bu illerden şartları sağlayan çiftlerin başvurularının alınmaya başlandığını duyuran Göktaş, fonun gençlerin aile kurma süreçlerini desteklemeyi amaçladığını ifade etti.

yeni-proje-19.jpg

48 AY VADELİ 2 YIL GERİ ÖDEMESİZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vizyonuyla hayata geçirilen Aile ve Gençlik Fonu, daha önce deprem bölgeleri olan Adıyaman, Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçeleri, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya’da pilot olarak uygulanmaya başlanmıştı. Göktaş, bu kapsamda evlenmek isteyen gençlere 48 ay vadeli, 2 yıl geri ödemesiz, 150 bin lira tutarında faizsiz kredi desteği sunulduğunu ve bu desteğin büyük ilgi gördüğünü belirtti.

Bakan Göktaş, projeye 15 Şubat itibarıyla başvuruların başladığını hatırlatarak, bugüne kadar 12 bin 132 çiftin fona başvurduğunu, bu başvurulardan 3 bin 963 çiftin şartları sağlayarak kredi desteğinden yararlandığını açıkladı.

yeni-proje-20.jpg

YENİ DÜZENLEMELER YAPILDI

Yeni dönemde, projeye daha fazla çiftin katılabilmesi için gelir kriterlerinde de esneklik sağlandı. Göktaş, daha önce çiftlerin toplam gelirlerinin 2 asgari ücreti aşmaması gerektiği yönündeki şartın, sahadan gelen talepler doğrultusunda revize edildiğini belirtti. Yapılan yeni düzenlemeyle, çiftlerin alabilecekleri ek ödemeler de dahil edilerek bu sınır 2.3 asgari ücrete yükseltildi.

Bakan Göktaş, bu düzenleme sayesinde daha fazla genç çiftin evlilik kredisi desteğinden yararlanabileceğini vurguladı ve Bakanlık olarak gençleri desteklemeye devam edeceklerini sözlerine ekledi. Aile ve Gençlik Fonu, Türkiye genelinde gençlerin evlilik süreçlerini kolaylaştırmak ve aile kurumunu güçlendirmek için atılan önemli adımlardan biri olarak öne çıkıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN