Ev sahipleri yeni zam için hazırlanıyor! Uzmanlar uyardı: O tarihte kira fiyatları uçacak

Ev sahipleri yeni zam için hazırlanıyor! Uzmanlar uyardı: O tarihte kira fiyatları uçacak

Ev sahipleri kolları sıvadı, yeni zam için hazırlanıyorlar! Uzmanlardan ise uyarı geldi: O tarihte kira fiyatları adeta uçuşa geçecek...

Derinleşen ekonomik kriz, Türkiye'de kiralar ve konut fiyatlarında büyük artışlara yol açtı. Temmuz ayı enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından ağustos ayı kira artış oranı da netlik kazandı. Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) yıllık bazda %61,78 olarak açıklanırken, aylık bazda ise %3,23 olarak belirlendi. Enflasyon verilerinin etkisiyle kira artış oranı %65,93 olarak güncellendi.

Kiralık ev arayanlar dikkat: Kira sözleşmesinde bu madde olmazsa yandınız! – HABERETKİN

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, Enflasyon Raporu sunumunda kira enflasyonunda bir yavaşlama gözlemlendiğini belirtti. Karahan, fiyat artışlarının önceki dönemlere göre daha düşük olduğunu ifade etti. Ancak, İstanbul'a göçün artması ve sıkı para politikalarının etkisiyle kira fiyatlarının yükselmeye devam ettiği bildirildi.

Sektör yetkilileri, özellikle Ekim ayında üniversitelerin açılmasıyla büyük şehirlerde taşınma hareketliliğinin artacağını ve kira fiyatlarının bu dönemde yeniden yükselebileceğini öngörüyor. Yetkililer, Ekim ayında kiralardaki artışların hızlanabileceği uyarısında bulundu.

KİRA ORTALAMALARI 20 BİN LİRAYI BULACAK

2 yıldır gündemden düşmüyordu! Kiralık ev fiyatlarında tansiyon yükselecek: Tarihi açıkladılar, 'TCMB bünyesinde yapılan çalışmalar…' - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber

Gayrimenkul uzmanı Olcay Selvi, İstanbul'da 100 metrekarelik bir dairenin kira ortalamasının 20 bin TL civarında olduğunu belirtti. Selvi, mevcut kira artış oranlarının bu rakamı yaklaşık 33 bin TL'ye çıkarabileceğini, ancak şu anda aynı dairenin boş fiyatının 25 bin ile 27 bin TL arasında değiştiğini söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN