Ev hanımları müjde, emeklilik size de geliyor! Uzun zamandır gündemdeydi: Detaylar açıklandı

Ev hanımları müjde, emeklilik size de geliyor! Uzun zamandır gündemdeydi: Detaylar açıklandı

Uzun süredir tartışılan ev hanımlarına emeklilik yasası ile ilgili çalışmalar hızlandırıldı. Artık ev hanımları da emekliliğin tadını çıkaracak. Ev hanımlarının da merakla beklediği emeklilik yasası ile ilgili detaylar açıklanmaya devam ediyor. İşte tüm detaylar…

Ev hanımlarının dört gözle beklediği emeklilik müjdesi için açıklamalar gelmeye devam ediyor. Bu yıl çıkacak olan torba yasada ev hanımlarının isteğe bağlı Bağ-Kur statüsünde prim ödeyerek emekli olabilmeleri ile ilgili düzenlemelerde bulunuyor. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, merak edilen detayları açıkladı.

EV HANIMLARI DA EMEKLİ OLACAK

Ev hanımlarının evde çalışan kadın statüsünde yer alması ile birlikte emeklilik hakkından yararlanabileceği belirtildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan yıllardır gündemde olan ev hanımlarının emekliliğini kolaylaştıracak düzenleme ile ilgili açıklamalarda bulundu. Işıkhan yaptığı paylaşımda 5 yıllık plan çerçevesinde ev kadınlarına emeklilik imkanı getirileceğini belirtti.

Ev kadını ve annelere emeklilik hakkı verilecek mi? - Kırşehir Çiğdem | Kırşehirin bağımsız haber sitesi!

Düzenleme kapsamında detayları paylaşan Sosyal Güvenlik Uzmanı Mehmet Akif Cenkci, ev kadınlarının isteğe bağlı Bağ-Kur statüsünde prim ödeyerek emekli olabileceğini belirtti. Emeklilik oranlarının çalışmaları netleşmesi durumunda belli olacağını ifade eden Cenkci, bu primlerin bir kısmının devlet tarafından teşvik edileceğini belirterek ev kadınlarına kolaylık tanınacağını vurguladı.

EV HANIMLARINA DEVLET DESTEĞİ

Günlük hayatta yemek, çamaşır derken tüm gün evde durmaksızın çalışan ev hanımları da artık isteğe bağlı Bağ-Kur statüsünde emeklilik hakkından yararlanabilecek. Emekliliğin üçte biri devlet tarafından sağlanırken ev kadınları da 7200 prim günü ile emekli olabilecek.

Ev hanımları emeklilik şartları neler? Bakan açıkladı

Yatırılacak olan isteğe bağlı sigorta priminin 4600 TL 80 kuruşluk bölümü için 2133 TL 63 kuruş devlet desteği sağlanmış olacak. Ev hanımları bu emeklilik sayesinde birçok Hakkı elinde bulundururken 7200 gün prim sayısının tamamlanması ile birlikte ev hanımlarının sağlık hizmetinden faydalanması öngörülüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN