Esrarengiz mektubu katil eş mi yazdı? Gözde'yi öldüren erkeğe ağırlaştırılmış müebbet

Esrarengiz mektubu katil eş mi yazdı? Gözde'yi öldüren erkeğe ağırlaştırılmış müebbet

Şile'de, boşanmak için mahkemeye dilekçe verdikten 3 gün sonra eşi tarafından 9 bıçak darbesiyle öldürülen Gözde Çelen'in katili Mustafa Çelen, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Gözde Çelen’in çantasından çıkan sır dolu intihar mektubu ise Kriminal Polis Laboratuvarı Müdürlüğü’ne gönderildi ancak yazının kime ait olduğu kesin olarak belirlenemedi.

Gözde ve Mustafa Çelen 2011 yılında evlendi. Çiftin evliliklerinden 2 çocukları oldu. Ancak iddiaya göre Gözde Çelen evliliği sırasında eşi tarafından darp edildi.

Bu nedenle 2013 yılında eşinden ayrılmak istedi. Aile büyüklerinin araya girmesiyle çift barıştı. Ancak tartışmalar bir türlü bitmedi. Mustafa Çelen eşinin kendisini aldattığını düşünüyordu. Çift anlaşmalı olarak boşanmaya karar verdi, 4 Nisan 2022 tarihinde mahkemeye başvurdu.

BOŞANMA DİLEKÇESİNDEN ÜÇ GÜN SONRA ÖLDÜRDÜ

Mustafa Çelen, boşanma dilekçesinden üç gün sonra Gözde Çelen’i aradı, buluşmak istedi. Teklifi kabul eden Gözde Çelen’i Şile’ye götürdü. Otomobil içinde oturan çiftin arasında tartışma çıktı. Mustafa Çelen ekmek bıçağıyla Gözde Çelen’i 9 bıçak darbesiyle öldürdü. Ardından da intihar teşebbüsünde bulundu. Yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Mustafa Çelen tedavisinin ardından çıkarıldığı adli makamlarca tutuklandı. Adli Tıp Kurumu’nun yaptığı incelemede katil zanlısının kanında uyuşturucu madde olduğu belirlendi.

SIR İNTİHAR MEKTUBUNU KİM YAZDI?

Habertürk'ten Halil Sadri Yılmaz'ın özel haberine göre; Gözde Çelen’in çantasından çıkan eşyalar da dava dosyasına girdi. Çantasından bir gün önce mahkemeye sunulan boşanma dilekçesi ve intihar mektubu çıktı. Mektupta “Bu son ölümümden Mustafa Çelen sorumlu değildir. Kendisine yaşattığım ve yaptığım hatalar sonucu yaşamak istemediğimdendir” ifadeleri yer alıyordu. Mektup, yazıyı yazan kişinin tespit edilebilmesi için İstanbul Bölge Kriminal Polis Laboratuvarı Müdürlüğü’ne gönderildi. Ancak yazının kime ait olduğu kesin olarak belirlenemedi.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS İSTENDİ

Savcılık, katil zanlısı Mustafa Çelen'in “Tasarlayarak eşe karşı öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle cezalandırılmasını talep etti. Anadolu 15. Ağır Ceza Mahkemesi, katil zanlısını ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum etti. Cezada indirim yapılmadı. Karardan memnuniyet duyduğunu söyleyen Gözde Çelen’in ailesinin avukatı Begüm Osma, “Bugün ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Karardan çok mutluyuz. Kadın cinayetleri konusunda her mahkeme açısından daha da caydırıcı cezalar verilmesi gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN