Eski eşini öldürdüğü iddiasıyla yargılanıyor! Yazar Funda Demirci'nin mail ve ses kayıtları ortaya çıktı

Beşiktaş'ta eski eşi Mustafa Çapar'ı boğazından bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen yazar Funda Demirci hakim karşısına çıktı. Duruşmada savunma yapan Demirci, "Ben yapmadım. Hep şiddet vardı. Çok fena şiddet vardı" ifadelerini kullandı. Demirci'nin mail ve ses kayıtları ortaya çıktı.

Beşiktaş'ta 28 Eylül 2023'te eski eşi Mustafa Çapar'ı boğazından bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen yazar Funda Demirci'nin yargılanmasına başlandı. Demirci, mahkeme başkanının, "Önceki ifadende 'bir insanın yaşama hakkını elimden aldığım için pişmanım' demişsin, kabul ediyor musun" sorusuna, uzun süre bekledikten sonra "Ben öyle bir şey söylemedim. Ben yapmadım. Hep şiddet vardı. Çok fena şiddet vardı" diye yanıt verdi. Öte yandan, Demirci'nin, cinayetten önce kardeşine eski eşinden nefret ettiğine ilişkin mailler ve ses kayıtları gönderdiği tespit edildi.

uuuuuuu.jpg

'SANIK, İFADESİ ALINACAK DURUMDA DEĞİLDİR'

Demirci'nin avukatı, müvekkilinin akıl sağlığına ilişkin Adli Tıp Kurumu'ndan rapor alınmasını talep ederek genç kadının ifadesi alınacak durumda olmadığını söyledi.

Duruşmada beyanda bulunan müşteki Hasan Çapar, "Bir suikast timi gibi olayı gerçekleştiriyor şimdi de burada 'ben yapmadım' diyor. Böyle bir şey yok. En ağır cezayı almasını istiyorum" şeklinde konuştu.

BABASINI KANLAR İÇERİSİNDE YERDE GÖRDÜĞÜ BELİRTİLDİ

Maktul ile şüphelinin oğlu M.Ç.'nin ifadesine yer verilen iddianamede, anne babalarının 2021'de boşandıklarını, annelerinin dönem dönem evlerine gelerek bazen kaldığını, olay günü de annesi evdeyken gece bir ses duyduğunu, salona girdiğinde ise babasını kanlar içerisinde yerde gördüğünü söylediği aktarıldı.

'BANA UÇAK BİLETİ AYARLAYIN'

Sitede özel güvenlik görevlisi olarak çalışan Tayfur V.'nin ifadesine de yer verilen iddianamede, olayın yaşandığı gece söz konusu evin önüne gittiğinde şüpheli Demirci'yi elinde büyük bir bıçakla binadan çıkarken gördüğünü, eve girdiğinde ise maktulü boğazı kesik kanlar içinde bulduğunu, maktulün ayak ucunda oğlunun ağlayarak oturduğunu gördüğünü ve ambulans geldiğinde olay yerini başka güvenlik görevlisi arkadaşına bıraktığı sırada şüphelinin, 'bana uçak bileti ayarlayın' şeklinde bir telefon görüşmesi yaparken duyduğunu söylediği kaydedildi.

KARDEŞİNE ESKİ EŞİNDEN NEFRET ETTİĞİNE İLİŞKİN MAİLLER VE SES KAYITLARI GÖNDERMİŞ

İddianamede şüpheli Demirci'nin, cinayetten önce kardeşine eski eşinden nefret ettiğine ilişkin mailler ve ses kayıtları gönderdiğinin tespit edildiği, akıl sağlığının yerinde olup olmadığına ilişkin Adli Tıp Kurumu raporu alınmasının talep edildiği ancak cezai sorumluluğunu etkileyecek seviyede akıl hastalığı olduğunu göstermediği belirtildi.

İddianamede şüpheli Funda Demirci'nin 'boşandığı eşe karşı kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

ADLİ TIP KURUMU'NDAN RAPOR ALDIRILACAK

Ara kararını açıklayan mahkeme, sanık Demirci'nin cezai ehliyetinin olup olmadığına ilişkin Adli Tıp Kurumu'ndan rapor istenilmesine ve tutukluluk halinin devamına hükmederek duruşmayı erteledi.

FUNDA DEMİRCİ KİMDİR?

Funda Demirci 47 yaşında sanat yazarıdır. Demirci lisans eğitimini İnönü Üniversitesi Kimya Öğretmenliği bölümünde tamamladı. Üniversite yıllarında kitap, tiyatro, satranç ve çevre kulüplerinde yer aldı.1999-2006 yılları arasında İstanbul’da öğretmen olarak görev yaptı. Ardından on yıl özel bir şirkette proje yönetiminde çalıştı. Beykent Üniversitesi İnsan Kaynakları ve Örgütsel Değişim dalında Yüksek Lisans eğitimini tamamladı, ayrıca ICF onaylı ACTP belgeleri aldı. 2016 yılında profesyonel çalışma hayatını bırakarak edebi anlamda yazın ve okuma çalışmalarına dahil olmaya başladı. Roman, öykü ve tiyatro metinleri üzerine çalıştı.

24 yıl önce Mustafa Çapar’la (49) evlendi. Çiftin 19, 16 ve 8 yaşında üç çocukları var. Üniversiteden kimya öğretmeni olarak mezun olan Funda Demirci, İstanbul’da 7 yıl öğretmenlik yapmış daha sonra da yaklaşık on yıl özel bir şirkette proje yönetiminde bulunmuştu. Özel bir üniversitede insan kaynakları ve örgütsel değişim dalında yüksek lisans eğitimini tamamladı. Funda Demirci, yedi yıl önce bir anda iş yaşamına son vererek, roman, öykü ve tiyatro metinleri üzerinde çalışmaya başlamıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN