Eski ehliyet kullanan sürücülere kara haber! Son tarih verildi: Geç kalan 12 bin 978 TL ceza ödeyecek

Eski ehliyet kullanan sürücülere kara haber! Son tarih verildi: Geç kalan 12 bin 978 TL ceza ödeyecek

Ehliyeti olanlar dikkat! Ehliyetiniz eskiyse bu haber sizi ilgilendiriyor. O tarihten sonra hem cebinizdeki paranız gidecek hem ehliyetiniz! Kara haber geldi. İçişleri Bakanlığı duyurdu...

Ehliyet sahiplerinin birçoğu hala eski ehliyetini kullanıyor. Ancak İçişleri Bakanlığı’ndan eski ehliyetlerini kullanan kişileri ilgilendiren uyarı geldi. Son tarih verildi.

İçişleri Bakanlığı, milyonlarca ehliyet sahibini ilgilendiren önemli bir duyuru yaptı. 1 Ocak 2016'da yürürlüğe giren yeni tip sürücü belgeleriyle ilgili yapılan düzenleme kapsamında, eski tip ehliyetlerin yenilenmesi için tanınan sürenin 31 Aralık 2024 tarihinde sona ereceği belirtildi. Bu süre zarfında gerekli şartları yerine getirmeyen sürücüler, ağır para cezalarıyla karşı karşıya kalacak.

EHLİYETLERİNİ YENİLEMEYEN SÜRÜCÜLERE 12 BİN 978 TL CEZA

Ehliyet sınavlarına yeni düzenleme

Günboyu’nun haberine göre bakanlığın yaptığı açıklamaya göre, 31 Aralık 2015 öncesinde alınan eski tip ehliyetlerini yenilemeyen sürücüler, 2025 yılı itibarıyla trafikten men edilecek. Yeni tip ehliyet başvurusu yapmayan sürücülere ise 12 bin 978 TL para cezası uygulanacak. Yaklaşık 3 milyon sürücünün hala eski tip ehliyetlerini yenilemediği ve bu nedenle cezai yaptırımlarla karşılaşabileceği vurgulandı.

EHLİYET YENİLEME İŞLEMLERİ İÇİN GEREKLİ BELGELER

Ehliyetlerini yenilemek isteyen sürücülerin, İçişleri Bakanlığı tarafından belirtilen bazı belgeleri tamamlamaları gerekiyor. Ehliyet yenileme işlemi için gerekli belgeler şu şekilde:

  • Kimlik belgesi

  • Sürücü sağlık raporu

  • Sürücü belgesi için değerli kağıt ve harç bedeli ile vakıf payı

  • 1 adet biyometrik fotoğraf

  • Kan grubunu gösterir belge veya yazılı beyan

  • Adli Sicil Belgesi (Bu belge elektronik ortamda kontrol edilebiliyor ve E-devlet üzerinden de temin edilebiliyor.)

Ehliyet yenileme işlemi için ayrıca 15 TL’lik bir ücret ödenmesi gerekiyor. Ücret, Akbank, Türkiye Vakıflar Bankası, T.C. Ziraat Bankası ve PTT Bank gibi bankalardan ödenebiliyor ve banka dekontunun ibrazı da şart koşuluyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN