Esenyurt'ta iş yerine iki gün üst üste saldırı: 'Çekilin' diye bağırıp kurşun yağdırdılar

İstanbul Esenyurt'ta faaliyet gösteren bir kripto para işletmesi, iki gün üst üste silahlı saldırıya uğradı. Saldırganlar, işletme sahibinden haraç istedi ve talebi reddedilmesi üzerine kurşun yağdırdı. Olay anları güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.

Esenyurt'ta faaliyet gösteren bir kripto para işletmesi, yaşadığı korkunç olayla gündeme geldi. İddiaya göre, motosikletli iki kişi, işletmeye gelip haraç istedi. İşletme sahibinin bu talebi reddetmesi üzerine saldırganlar, iki gün üst üste iş yerine ateş açtı.

Güvenlik kamerası görüntülerinde, saldırganların işletmenin camlarına ateş ettiği, çevredeki insanların panikle kaçıştığı anlar yer alıyor. İşletme sahibi Muhlis Acat, yaşadıklarını anlatırken, "Biz burada kimseye haraç vermeyiz. İlk kurşunlamadan sonra mesaj atıp arıyorlar, 'siz bize para vereceksiniz' diyorlar. Bizde onlara biz para falan vermeyiz dedik. Bin 400 kilometre yol gelmişiz İstanbul’a haraç vermeye gelmedik. Ekmek kazanmaya geldik" şeklinde konuştu.

Acat, saldırganların tehditlerine boyun eğmeyeceğini belirterek, "Biz tepki koyunca adamlar artık biz paradan geçtik sizin canınızı alacağız dediler. Benim insanlara önerim, bunlara itibar etmesinler, bunlara kendilerini parçalatmaslar, bunlara para falan yedirmesinler. Geldikleri gibi devlete, polise, savcıya başvursunlar" dedi.

POLİS SORUŞTURMA BAŞLATTI

Olayla ilgili olarak polis ekipleri geniş çaplı soruşturma başlattı. Güvenlik kamerası kayıtları detaylı bir şekilde incelenirken, saldırganların yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

“BİZ TEPKİ KOYUNCA PARADAN GEÇTİK CANINIZI ALACAĞIZ DEDİLER”

İlk saldırının ardından, şüphelilerin telefonla haraç taleplerini reddettiği için ikinci kez iş yeri kurşunlanan işletme sahibi Muhlis Acat, “Biz burada kimseye haraç vermeyiz. İlk kurşunlamadan sonra mesaj atıp arıyorlar, “siz bize para vereceksiniz” diyorlar. Bizde onlara biz para falan vermeyiz dedik. Bin 400 kilometre yol gelmişiz İstanbul’a haraç vermeye gelmedik. Ekmek kazanmaya geldik. Biz burada kimseye beş kuruş para yedirmeyiz. Eğer varsa gelirsin karşıma ihtiyacım var dersin o zaman düşünürüm. Ama kurşunladıktan sonra gel ara tehdit et para almaya çalış bu ülke adalet ülkesidir. Bu ülkenin polisi var, savcısı var, hakimi var. Allah onları başımızdan eksik etmesin. Biz onlara güveniyoruz. Bir şekilde onlarda belalarını bulurlar. İlk kurşunlamadan sonra mesaj attılar biz yok deyince tekrar gelip kurşunladılar ve mesaj attılar. ‘Biz geldik sen yoktun’ dediler. Soytarılar benim gözümde başka hiçbir şeyi yok. Benim insanlara da önerim şu dur kesinlikle bunlara aldanmayın paranızı bunlara yedirmeyin. Siz bunlara para yedirdikçe bunlar kudurmaya başlıyorlar. Bize meblağ belirtmediler. Biz tepki koyunca adamlar artık biz paradan geçtik sizin canınızı alacağız dediler. Benim insanlara önerim, bunlara itibar etmesinler, bunlara kendilerini parçalatmasınlar, bunlara para falan yedirmesinler. Geldikleri gibi devlete, polise, savcıya başvursunlar” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN