Ergenekon’da kumpas davasında karar: Dört eski hakime 22,5 yıla kadar hapis

Ergenekon’da kumpas davasında karar: Dört eski hakime 22,5 yıla kadar hapis

Ergenekon Davası'nda görevli eski hakimlerden Hasan Hüseyin Özese, Fatih Mehmet Uslu ve Nihat Topal'a 22 yıl 6'şar ay, Hüsnü Çalmuk'a ise 21 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

Yargıtay'da görülen Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) kumpas davalarından "Ergenekon"a bakan eski hakim ve savcıların yargılandığı davada kararlar çıktı. Yargıtay 8. Ceza Dairesi, sanıklardan Hasan Hüseyin Özese, Fatih Mehmet Uslu ve Nihat Topal'a 22 yıl 6'şar ay, Hüsnü Çalmuk'a ise 21 yıl 3 ay hapis cezası verdi.

Duruşma, Yargıtay 8. Ceza Dairesi tarafından ilk derece mahkemesi sıfatıyla görüldü. Tutuksuz sanık Hüsnü Çalmuk ve bazı müştekiler duruşmaya katılırken, başka suçtan tutuklu olan sanık Mehmet Murat Yönder, bulunduğu cezaevinden video konferans yöntemiyle bağlandı. Dava dosyasına gelen belgelerin okunmasının ardından, cumhuriyet savcısı daha önce açıklanan esas hakkındaki mütalaa doğrultusunda sanıkların cezalandırılmasını talep etti.

Sanıkların son sözlerinin alınmasının ardından, Yargıtay 8. Ceza Dairesi duruşmaya ara verdi ve kararını açıkladı. Mahkeme, firari konumda olan sanıklar Sedat Sami Haşıloğlu, Hadi Çağdır, Fikret Seçen ve Zekeriya Öz ile "silahlı terör örgütüne üye olma" suçlamasıyla yargılanmaları devam eden sanıklar Ercan Fırat, Nihat Taşkın ve Alpaslan Uz hakkındaki dosyaların ayrılmasına karar verdi.

4 MAHKUMİYET, 4 TUTUKLAMA KARARI

Yargıtay 8. Ceza Dairesi, sanıklardan Hasan Hüseyin Özese, Fatih Mehmet Uslu ve Nihat Topal'ı "zincirleme şekilde görevi kötüye kullanma" suçundan 2 yıl 3'er ay hapis cezasına çarptırdı. Ayrıca, Ergenekon davasında yargılanan sanıkları hukuka aykırı şekilde "terör maksadıyla zincirleme şekilde hürriyetlerinden yoksun bırakma" gerekçesiyle 20 yıl 3'er ay hapis cezası verildi. Toplamda bu üç sanık 22 yıl 6'şar ay hapis cezasına mahkum edildi.

Sanık Hüsnü Çalmuk ise "terör maksadıyla zincirleme şekilde kişileri hürriyetinden yoksun bırakma" suçundan 20 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. "Görevi kötüye kullanma" suçundan ise 1 yıl hapis cezası aldı. Böylece Hüsnü Çalmuk toplamda 21 yıl 3 ay hapis cezasına mahkum edildi.

Mahkeme, sanıklar Mehmet Ali Pekgüzel, Mehmet Murat Dalkuş ve Mehmet Murat Yönder hakkında ise atılı suçlardan beraat kararı verdi. Mahkumiyetlerine karar verilen eski hakimler Hasan Hüseyin Özese, Fatih Mehmet Uslu, Nihat Topal ve Hüsnü Çalmuk'un tutuklanmalarına hükmedildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN