Erdoğan'ın 'yoksulluk eskide kaldı' sözlerine pazara giden vatandaştan tepki: İstediğimizi alamıyoruz, konuşsak tutuklanırız

Erdoğan'ın 'Yokluk ve yoksullukların olduğu o eski günler artık tamamen geride kalmıştır' şeklindeki açıklaması tepkilere neden oluyor. Ankara'da pazar alışverişi yapan vatandaşlar, ekonomik sıkıntılar nedeniyle temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlandıklarını ifade etti. Torunuyla pazara gelen bir çift, “Ne diyelim? Konuşsak tutuklanacağız. Torunla geldik ama istediğimizi alamıyoruz. Bir fasulye aldık, o kadar" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, 'Yokluk ve yoksullukların olduğu o eski günler artık bir daha gelmemek üzere tamamen geride kalmıştır' açıklamasına pazardaki vatandaşlar tepki gösterdi.

Ankara'da pazara torunuyla gelen bir çift, hükümetin halkın yaşadığı gerçekliği göz ardı ettiğini belirterek, "Ne diyelim? Konuşsak tutuklanacağız. Buraya kadar boğulduk. Torunla geldik istediğini alamıyorum. Bir fasulye aldık gidiyoruz. Torunum onu istiyor, bunu istiyor alamıyoruz. Halkın ne çektiğini görmüyorlar, onlar çok yukarıdalar. Halktan tamamen kopmuşlar" dedi.

Emekli maaşıyla geçinmeye çalışan Aysel Yılmaz ise, "Binmiş şeytanın atına gidiyor. Nerede geride kalmış? Hiçbir şey alamıyorum. Geçinemiyoruz. İşte yok, para da yok. Alım gücümüz yok. Pazara geliyoruz dolanıp gidiyoruz. Biz et alamıyoruz. Nereden alacağız eti? 700-800 lira... 12 bin 500 lira emekli maaşıyla nereden alacağız? Eti boşver tavuk bile alamıyoruz. Torunlara bir şey alamıyoruz" şeklinde konuştu.

Bir başka Ankaralı vatandaş, Erdoğan'ın açıklamalarını "Yoksulluk diz boyu" ifadeleriyle eleştirirken, eşinin emekli maaşıyla yaşadığı zorlukları dile getirdi: "Beş maaş alanlara yoksulluk yok. 12 bin 500 lira emekli maaşı alanlara gelip bir baksınlar. İşine geliyorsa bir yer değiştirsin. Bol keseden atmak kolay."

Fatma Bağışlayıcı adlı vatandaş ise, "Ya o kadar ucuz ki çık da bakalım. Her şey ateş pahası, nerede kalmış ucuzluk? Emekli öldü de ağlayanı yok. Öyle dolaşıyoruz, beş kuruş yok. Meyve pahalı, sebze pahalı... Ayda bir kilo kıyma alırsak öp de başının üstüne koy. Neredeymiş o kıyma? 400-500 lira... Alamıyoruz. Var olan yokun halinden anlar mı? Onlar için değişen bir şey yok. Bizler boğulduk, öldük. İktidar bilmiyor mu, görmüyor mu, hiç mi pazara çıkmıyor? Her şeyin farkında ama bir şey yapmıyor. Hayat bizler için bitti" dedi.

Emekli bir diğer vatandaş, Erdoğan'ın sözlerini, "Ben inanmıyorum. Yoksulluk arttı, yolsuzluk arttı. Bakıyorum fakat alamıyorum. Torunlarım var bir şey alamıyorum" şeklinde eleştirdi. Liseli bir genç de, "Fiyatlar konuşuyor, bir şey söylememe gerek yok" diyerek durumun vahametini vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN