Erdoğan, Kavala ve Demirtaş sorusuna çok kızdı: Başını sallama, ben dimdik duruyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İspanya Başbakanı Sanchez'le düzenlediği ortak basın toplantısında bir basın mensubunun Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş'ın tutukluluklarıyla ilgili sorduğu soruya tepki gösterdi. Erdoğan, "Bir basın mensubunun teröristleri savunuyor olması bizi ciddi manada üzmektedir. Başını sallama, bak ben sallamıyorum, ben dimdik duruyorum. Bu Osman Kavala olur bu Selahattin Demirtaş olur, biz hukukun emrettiğini yaparız." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Madrid’de İspanya Başbakanı Sanchez ile ortak basın toplantısı düzenledi. Toplantıda İspanya'nın Filistin'i tanıma kararına ilişkin konuşan Erdoğan, kararın mühim olduğunu belirterek diğer AB ülkelerine örnek olması gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, El Pais muhabiri bir basın mensubunun Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş ile ilgili soru sormasına tepki gösterdi. Erdoğan, "Bir basın mensubunun teröristleri savunması bizi ciddi manada üzmektedir. Başını sallama, ben sallamıyorum. Bak ben dimdik çalışmama devam ediyorum. Her zaman için, bu Osman Kavala olur, Selahattin Demirtaş olur, kim olursa olsun, yasalar ne diyorsa, yasaların dediğini biz yerine getiririz." ifadelerini kullandı.

kavala.jpg
Osman Kavala-Selahattin Demirtaş

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"İSPANYA'NIN FİLİSTİN KARARI ÇOK MÜHİM"

"İspanya'nın Filistin'i tanıma kararı çok mühimdir. İspanya'nın bu tutumunun henüz Filistin'i tanımamış diğer ülkelere örnek teşkil etmesi samimi temennimdir. İki ülke olarak İsrail-Filistin ihtilafının çözümü yolunda birlikte çalışmaya devam edeceğiz.

"ATEŞKES KARARI KAĞITTA KALMASIN"

Adil ve kalıcı barışı sağlayacak, akan kanı durduracak, Gazze dahil Filistin topraklarına ve bölgemize huzuru getirecek her planı olumlu değerlendiririz. Önemli olan samimi ve barış odaklı ele alınması. Ateşkes kararı kağıtta kalmasın. En baştan beri 'Gazze'de akan kan dursun' dedik.

Pazartesi alınan kararın uygulanmasını takip edeceğiz. Başta ABD olmak üzere Güvenlik Konseyi üyelerinin bu kararın arkasında durup hemen ateşkesi sağlamak için İsrail'e gerekli baskıyı yapmalıdır. Temennimiz, İsrail'in artık bu saldırılardan vazgeçmesi, bölgeye kalıcı barışı getirecek bir zemine gelmesidir. Gelişmeleri yakından izliyoruz.

"İSRAİL ACIMASIZCA KATLİAMLARINA DEVAM EDİYOR"

Şu anda maalesef dünyanın kaderi 5 ülkenin elinde. Bu 5 ülkeden bir tanesi hayır dediği zaman mesele bitiyor. Son olayda bu 5 ülkeden bir tanesi devamlı İsrail'in yanında yer alıyor. Orada 40 bin, 100 bin, 200 bin kişi, çocuklar, kadınlar ölmüş hiç umrunda değil. Bir Sanchez tek başına çıkıp bayrağı açıyor. Arkasından 2 batı ülkesi daha bunu yapıyor. Bunu bizim yaygınlaştırmamız lazım. Bu adımı hep beraber atmamız gerekiyor. İsrail acımasız bir şekilde katliamlarına devam ediyor. Devam ederken özellikle de Amerika'nın duruşu bizleri ciddi manada üzmektedir.

"TÜRKİYE BİR HUKUK DEVLETİ"

Türkiye bir hukuk devletidir, kararları yargı verir. Bu verdiğiniz isimlerle ilgili olarak hukuk devletindeki yargımız kararını vermiş ve bu kararlar çerçevesinde sonuçlanmıştır. Bu isimlerden biri 100'ü aşkın ölümüne neden olmuştur birçok terör yerde terör estirmiştir. Ülkemizin güneydoğu bölgesinde ölümlere neden oldular. Şu anda tabi sizlerin bu soruları sorması bizi düşündürüyor. Bir basın mensubunun teröristleri savunuyor olması bizi ciddi manada üzmektedir. Başını sallama! Bak ben sallamıyorum, ben dimdik devam ediyorum. Bu Osman Kavala olur bu Selahattin Demirtaş olur, biz hukukun emrettiğini yaparız."

sanc.jpg

Sanchez'in açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"DİĞER AB ÜLKELERİ DE FİLİSTİN'İ TANISIN"

Gazze’ye acil insani yardım konusunda Türkiye ile fikrimiz ortak. Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki yapıcı rolümüzü sürdürmeye devam edeceğiz. Taahhütümüz tamdır, diğer AB ülkelerine çağrı yapıyoruz. Diğer Avrupa ülkelerine de Filistin'i tanımaları çağrısında bulunuyoruz, tek çıkış yolu bu. Uluslararası camianın da bu konuda adım atması gerekiyor.

Gazze’de kan dökülmesini durdurmak için elimizden geleni yapmamız gerekiyor. Sayın Erdoğan da aynı şeyi yapıyor, aynı yönde hareket ediyoruz."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN