Erdoğan talimat verdi! 9 gün boyunca tek kuruş ödemeyeceğiz

Erdoğan talimat verdi! 9 gün boyunca tek kuruş ödemeyeceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla, Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından işletilen köprü ve otoyollar, bayram tatili boyunca 9 gün süresince ücretsiz olacak. Bu kararın, bayram süresince yollarda yaşanacak yoğunluğun hafifletilmesi amacıyla alındığı belirtildi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bayram tatili süresince yaklaşık 30-35 milyon vatandaşın seyahat etmesinin beklendiğini, bu seyahatlerin kara, deniz, hava ve demiryolu olmak üzere farklı ulaşım yollarıyla gerçekleşeceğini ifade etti. Bakan Uraloğlu, tüm ulaşım modlarıyla birlikte toplamda yaklaşık 100 milyon yolculuk yapılacağını öngördüklerini ve bu nedenle “kavimler göçü” benzeri bir hareketliliğin yaşanacağını belirtti.

img-4881.jpeg

Bakanlık olarak alınan önlemler hakkında da bilgi veren Uraloğlu, bayram süresince 68 bin 680 kilometrelik karayolu ağında denetimlerin artırılacağını, ülke genelindeki 18 Bölge Müdürlüğü, 122 Şube Şefliği, 15 Tünel Bakım İşletme Şefliği ve 41 Otoyol Bakım İşletme Şefliğinin 7/24 hizmet vereceğini açıkladı.

Ayrıca, Uraloğlu tatil süresince yol yapım, bakım ve onarım çalışmalarının minimuma indirileceğini, trafiği yoğun olan bölgelerde ek önlemler alındığını ve gerekli durumlarda şerit sayısının artırılarak trafik akışının hızlandırılacağını belirtti. Otobüs terminallerinde denetimlerin artırıldığını ve fahiş bilet fiyatları konusunda firmalara uyarılarda bulunulduğunu ifade eden Uraloğlu, korsan taşımacılık yapan ve izinsiz faaliyet gösteren firmalara idari para cezası uygulanacağını söyledi.

Vatandaşların yola çıkmadan önce kapalı ve çalışma yapılan yollar, hava durumu ve önemli yerler hakkında bilgi alabilmeleri için Alo 123 ya da 159 hattını arayabilecekleri veya Karayolları Genel Müdürlüğü’nün web sitesini ziyaret edebilecekleri belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN