Erdoğan-Esad buluşması: Moskova iddiaları yalanlandı

Erdoğan-Esad buluşması: Moskova iddiaları yalanlandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile Moskova'da bir görüşme planladığına dair çıkan haberler yalanlandı.

Suriye ile ilişkilerin normalleşmesi çerçevesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın bir araya gelme ihtimali konuşuluyordu. Daily Sabah'ta yer alan bir haberde, iki liderin Moskova'da buluşacakları iddia edilmişti; ancak bu haber yalanlandı.

MOSKOVA BULUŞMASI İDDİALARI YALANLANDI

Rusya'nın başkenti Moskova'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile bir araya geleceği yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı'ndan üst düzey bir yetkili, konuya ilişkin açıklamasında "Sayın Cumhurbaşkanımızın, Suriye Cumhurbaşkanı Esad’la Moskova’da bir görüşme yapacağı yönündeki haberler gerçeği yansıtmamaktadır" ifadelerini kullandı.

Ayrıca 18 Temmuz'da Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, Türkiye'nin Suriye ile normalleşme sürecine ilişkin açıklamalarda bulunmuştu.

MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, "Cumhurbaşkanımız diyalog konusunda bir irade ortaya koymuştur. Türkiye, meşru müdafaa ilkesi kapsamında topraklarına yönelik terör saldırılarını ve tehditlerini bertaraf etmek, hudutlarını korumak ve Suriye kuzeyinde adeta oldubittiye getirilerek bir terör koridorunun kurulmasını engellemek için Suriye'de bulunmaktadır" ifadelerini kullanmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN