Erdoğan 'Bu millet size hakkını helal etmez' demişti: AK Parti'de milletvekillerine uyarı

Erdoğan 'Bu millet size hakkını helal etmez' demişti: AK Parti'de milletvekillerine uyarı

AK Parti yönetimi, yerel seçimdeki oy kaybının nedenlerini araştırırken, milletvekillerinin performansını da değerlendirdi. Yapılan incelemede, yaklaşık 100 yeni milletvekilinin genel kurul toplantılarına düzenli katılmadığı ve devamsızlık yaptığı belirlendi. Tecrübeli milletvekillerinin bu durumdan rahatsızlık duyarak parti yönetimine bildirimlerde bulundukları ve söz konusu milletvekillerinin uyarıldığı öğrenildi.

AK Parti içinde, geçtiğimiz mart ayındaki mahalli seçimlerde yaşanan oy kaybının ardından yapılan analizler, parti içi yapılanma ve milletvekillerinin parlamento faaliyetleri üzerine yoğunlaştı. Edinilen bilgilere göre, yaklaşık 100 milletvekilinin yasama süreçlerinde yeterince aktif rol almadığı tespit edildi. Bu durumun parti içinde rahatsızlık yarattığı ve tecrübeli milletvekillerinin sık sık parti yönetimine bu konuda bildirimlerde bulunduğu belirtiliyor.

Türkiye Gazetesi'nde Emrah Özcan'ın habeine göre; parti yönetimi, yeni seçilen milletvekillerini daha aktif olmaları konusunda uyararak, yasama faaliyetlerinin önemini vurgulayan toplantılar düzenlemeye başladı. Bu toplantılar, milletvekillerinin TBMM içinde daha etkin ve katılımcı bir rol oynaması için yapılan çalışmaların bir parçası olarak değerlendiriliyor.

14 Mayıs 2023'te gerçekleştirilen milletvekili seçimlerinde parlamentonun yüzde 63,49'u yenilenirken, AK Parti içinde de büyük bir değişim yaşandı. Meclis'te yer alan 268 sandalyeli AK Parti'nin 148 vekili bu dönem ilk kez milletvekili olarak göreve başladı. Ancak bu yeni milletvekillerinin bir kısmının yasama süreçlerinde yeterince aktif olmadığı ve bazılarının genel kurulda hiç söz almadığı, kanun teklifi hazırlamadığı veya önemli önergelerde imza atmadığı belirlendi.

'BU MİLLET SİZE HAKKINI HELAL ETMEZ'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da geçtiğimiz yıl şubat ayında parti içi disiplini ve parlamento katılımını eleştirmiş, Meclis Genel Kurulu'na yeterli katılım sağlanmaması durumunda milletvekillerini sert bir dille uyararak, "Bu millet size hakkını helal etmez" demişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN