Erciyes Dağı’nın eteklerinde kırmızı hasat! Gece -gündüz tatlandırıyor, Almanya, Amerika, İtalya kapışıyor!

Erciyes Dağı’nın eteklerinde kırmızı hasat! Gece -gündüz  tatlandırıyor, Almanya, Amerika, İtalya kapışıyor!

Türkiye'nin en kırmızı hasadı Erciyes Dağı'nın eteklerinde başladı. Kayseri'nin Yeşilhisar ilçesinde 5000 dekarlık alanda hasat edilen ürünler tam 10 ülkeye gönderiliyor. Sağlık açısından önemli bir yere sahip olan bu ürünler pek çok farklı alanda değerlendiriliyor. Gece ve gündüz farkı ise bu ürünlerin lezzetini oluşturuyor. İşte Türkiye'nin en kırmızı hasadı…

Türkiye'nin verimli şehirlerinde ürünler yetiştirilmeye devam ederken Kayseri'nin Yeşilhisar ilçesi kurutulmuş domatesleri ile dünyanın domates cennetine dönüşüyor. Erciyes Dağı'nın eteklerinde kurutulan ürünler tam 10 ülkeye gönderiliyor. Kurutulan domatesleri yurt dışına gönderen Ömer Fatih Ergül, İtalya başta olmak üzere Amerika, Rusya, Almanya ve Yunanistan gibi ülkelere ihraç yapıldığını belirtti.

Aromasıyla dünya devlerini geride bırakan Kayseri özellikle pizza devi İtalya, Amerika ve Almanya gibi ülkeler tarafından yoğun ilgi görüyor. Tamamen doğal bir İçeriğe sahip olan bu domatesler Erciyes Dağı'nın eteklerinde gece ve gündüz sıcaklık farkları nedeniyle çeşnileniyor.

5.000 DEKAR ALANDA ÜRETİLİYOR

Yeşilhisar ilçesinde yaklaşık 5.000 dekarlık alanda domates üretimi yapılırken ilçede yetişen domatesler büyüklüğü ve aroması ile Avrupa'daki pizza üreticileri tarafından yoğun bir ilgi görüyor. Yaklaşık 300 dönümlük tarlada sergi alanlarını götürülen 8.000 ton domates güneş altında doğal yöntemlerle kurutuluyor. 3 yıldır ilçede kurutmalık domates üretimi yapıldığını ifade eden Ömer Faruk Ergül, dünya devlerine Yeşilhisar'da kurutulan domatesleri tercih ettiğini vurguladı.

Erciyes Dağı'nın eteklerinde yetiştirilen domatesler kurutularak ihraç ediliyor | TRT Haber Foto Galeri

DÜNYANIN HER YERİNE ULAŞACAK

Yeşilhisar'da üretimi yapılan domateslerin aromasının farklı olduğunu dile getiren Ergül, "15 Ağustos'ta hasada başladık. Eylül'ün sonuna kadar hasadımız devam edecek. 10 farklı ülkeye ihracat yapıyoruz. Bu ülkelerin arasında İtalya, Almanya, Rusya, Amerika ve Yunanistan gibi ülkeler de var. Domates kuruları pizzalarda çok sık tercih ediliyor. Domatesimiz doğal, aroması çok farklı.” dedi.

Erciyes eteklerinde kuru domates mesaisiErciyes Dağı'nın eteklerinde yetişen ürünlerin Gece ve gündüz sıcaklık farkları nedeniyle değişik bir aromaya sahip olduğunu dile getiren Ergül, 7 gün kurutup 8 gün toplandığının altını çizdi. Kendi soğuk hava depolarında muhafaza edilen ürünlerin daha sonra ihraç edildiğini ifade eden Ergül, işletmede 900 dönüm domates tarlası bulunduğunu belirterek 4.500-5.000 dönümünüz arazide domates ekimi yapıldığını söyledi.300 dönümlük alanda sergiye çıkan ürünlerde bu yıl ihracatın daha yüksek olması bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN