Erbakan’dan Kasım Gülpınar’ın istifasına ilk yorum: Kendisine 'zübük' diyen AK Parti’ye giderse…

Erbakan’dan Kasım Gülpınar’ın istifasına ilk yorum: Kendisine 'zübük' diyen AK Parti’ye giderse…

Fatih Erbakan, Yeniden Refah Partisi'nden istifa eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Kasım Gülpınar hakkında konuştu. Erbakan, Gülpınar'ın istifasının kendilerine 'sürpriz' olduğunu söylerken, "İstişare olmadı bizimle. Kendisi için 'sirk cambazı' ve 'Zübük' diyen yapıya giderse artık söyleyecek bir şey yok" dedi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Kasım Gülpınar, sürpriz bir kararla Yeniden Refah Partisi'nden (YRP) istifa ettiğini açıkladı. Uzun süredir AK Parti'ye geçeceği yönünde iddialar dolaşan Gülpınar, siyasi kariyerine bağımsız olarak devam edeceğini duyurdu. Gülpınar’ın istifası, hem yerel siyasette hem de partisinde büyük yankı uyandırdı.

GÜLPINAR: İSTİFA KARARINI İSTİŞARE EDEREK ALDIK

Gülpınar, istifa kararını kamuoyuna duyurduğu belediye meclis toplantısında yaptığı açıklamada, bu kararın Yeniden Refah Partisi ile istişare edilerek alındığını belirtti. Ancak, bu iddia partinin üst yönetiminde farklı bir şekilde karşılandı.

ERBAKAN: İSTİŞARE OLMADI, AÇIKLAMASINA ŞAŞIRDIK

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, konuyla ilgili Sözcü TV’ye yaptığı açıklamada, Gülpınar'ın kendileriyle herhangi bir istişarede bulunmadığını ifade etti. Erbakan, "Bir takım duyumlar geliyordu ama kesin bir bilgi yoktu. Biz açıklamasına şaşırdık. Üzülerek söylüyorum, bizimle bir istişare olmadı. İstişare kelimesi çok mantıklı değil. Bilgi olarak da söylüyorsa öyle bir şey de olmadı" diyerek, Gülpınar’ın sözlerine tepki gösterdi.

'YÜZDE 79'A RAĞMEN İSTİFA'

Kasım Gülpınar, belediye meclis toplantısında yaptığı konuşmada, Şanlıurfa halkının büyük bir kısmının istifasına karşı olmasına rağmen, görevini yerine getirmekte zorlandığını ve bu nedenle istifa ettiğini belirtti. Gülpınar, “Yaptırdığım ankete göre, halkın yüzde 79'u istifa etmemem gerektiğini söylüyor. Ancak projelerim onaylanmıyor, taleplerim geri çevriliyor, baskılar oluyor. Bu şartlar altında çalışmam mümkün değil" dedi.

Fatih Erbakan ise bu durumu değerlendirerek, "Yüzde 79'a rağmen yapılan bir işten hayır geleceğini zannetmiyorum," ifadelerini kullandı.

GÜLPINAR’IN 'BAĞIMSIZ' KARARI VE AK PARTİ İDDİALARI

Kasım Gülpınar’ın bağımsız olarak yola devam etme kararına ilişkin açıklamaları da gündemde geniş yer buldu. Ancak Gülpınar’ın AK Parti'ye geçeceği iddiaları da siyasi kulislerde konuşulmaya devam ediyor. Fatih Erbakan, Gülpınar’ın bağımsız kalma kararını değerlendirirken, geçmişte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Gülpınar için kullandığı "sirk cambazı" ve "Zübük siyasetçiler" ifadelerini hatırlattı. Erbakan, “Kendisi için bu ifadeleri kullanan bir yapıya tekrar giderse, artık diyecek bir şey yok” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (12)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
12 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN