Emeklilik sistemi değişiyor! Prim, intibak, yıpranma payı... Tarih verildi

Emeklilik sistemi değişiyor! Prim, intibak, yıpranma payı... Tarih verildi

Emeklilik sisteminde sil baştan değişiklik! Emeklilik hayali kuranları heyecanlandıracak gelişme! Prim, intibak, yıpranma payı... Hepsi baştan değişiyor. Tarih verildi...

Meclis'in ekim ayında açılmasıyla birlikte, bakanlıklar ve AK Parti'nin ekonomi kurmayları, sosyal güvenlik sisteminin yeniden yapılandırılması için çalışmalara başlayacak. Bu kapsamda prim ödeme gün sayısı, intibak, yıpranma şartları gibi konular yeniden ele alınacak.

SOSYAL GÜVENLİK SİSTEMİNDE KAPSAMLI REFORM

Özel bankalarda emekli promosyonları 17 bin 500 TL'ye çıktı: İşte banka banka emekli promosyonları!

Türkiye Gazetesi'nde yer alan habere göre, kamuoyunda bir süredir en düşük emekli aylığı ile ilgili artışları içeren düzenlemelerin yapılması bekleniyor. Özellikle daha fazla prim ödeyen ile düşük prim ödeyenlerin aldığı maaş arasındaki farkın kapanması gerektiği yönündeki eleştiriler artmış durumda. TBMM tatile girmeden önce en düşük emekli aylığının artırılmasına yönelik hazırlıklar sırasında, AK Parti içinde sosyal güvenlik sisteminin tüm tartışmalı alanlarında yeni adımların atılması gündeme geldi.

PRİM GÜN SAYISI VE İNTİBAK DÜZENLEMESİ

AK Parti kurmayları konu ile ilgili “Sosyal güvenlik sistemini belki de baştan aşağı gözden geçirmemiz gerekecek. Emeklilik sistemi ile ilgili başlıklar var, intibak meselesi var. Aynı primi ödemesine rağmen farklı maaş alanlar var. EYT ile birlikte aktüeryal dengenin iyice bozulduğu açık. Sosyal güvenlik sisteminin sağlıklı işlemesi için ortalama 4 çalışana 1 emekli düşmesi gerekiyor. Ama Türkiye’de şu anda, bir emekliye karşılık 1,5 çalışan var. Bu hâliyle sistemin döndürülmesi çok zor” şeklinde konuştu.

ESNAF VE EV KADINLARINA YÖNELİK DÜZENLEMELER

AK Parti'nin seçim vaatleri arasında yer alan esnafın emeklilikteki 9 bin prim günü şartının 7 bin 200'e düşürülmesi ve ev kadınlarına prim desteği ile yıpranma hakkı verilmesi de yeni dönemde ele alınacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN