Emeklilerin zam hevesi kursağında kalacak! Binlerce emekliye kara haber: "Aylıklar aşağı çekilecek"

Emeklilerin zam hevesi kursağında kalacak! Binlerce emekliye kara haber: "Aylıklar aşağı çekilecek"

Saatler öncesinde en düşük emekli maaşı açıklandı! Ancak emeklilerin zam hevesi kursağında kalacak! Binlerce emekliye kara haber verildi! "Aylıklar aşağı çekilecek..."

Çalışma hayatı uzmanı Prof. Dr. Aziz Çelik, en düşük emekli maaşı konusunda yaptığı açıklamalarla dikkat çekti. Çelik, katıldığı canlı yayında AKP Grup Başkanı Abdullah Güler'in duyurduğu en düşük emekli maaşı artışının seyyanen bir zam olmadığını ve emekliler arasında adaletsizlik yarattığını vurguladı.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI YETERLİ DEĞİL

SGK toplu para ödemesi yapıyor: Başvuran alıyor! 6 bin TL... - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber

Çelik, en düşük emekli maaşının 12 bin 500 TL olarak belirlenmesinin emeklilere rahatlama getirmediğini, aksine ortalama emekli maaşını daha da düşürdüğünü ifade etti. "En düşük olması gereken miktardı. Bunu bir şovla, bir hazırlıkla, hesap yaptık, kitap yaptık diye sunmalarının olanağı yoktu" dedi.

EMEKLİLER YOKSULLUKTA EŞİTLENİYOR

Çelik, Ocak 2019'da ortalama emekli maaşının en düşük maaşın iki katı olduğunu hatırlatarak, "Ortalama emekli aylığı Ocak 2019'da en düşük aylığının iki katı iken, ortalama emekli aylığı Temmuz 2024'te en düşük aylığın yüzde 15-20 fazlasına geriledi. Emekliler yoksullukta eşitleniyor! AKP emeklilik sistemini mahvetti!" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN