Emekliler otobüs firmalarının kapılarından geri dönüyor! İndirim yapılmıştı, firmalar kabul etmedi

Emekliler otobüs firmalarının kapılarından geri dönüyor! İndirim yapılmıştı, firmalar kabul etmedi

Yanan yine emekliler oldu. Emekli vatandaşlara geçtiğimiz günlerde gelen %20 indirim müjdesi ile firmalara koşan vatandaşlar kapılardan geri dönüyor. Resmi Gazete’de yayınlanan karar ile birlikte emeklilere Yılsonuna kadar şehirlerarası yolculuklarda %20 indirim yapılacağı söylendi. Firmalar %20 indirim isteyen emeklileri tek tek geri çeviriyor.

Resmi Gazete’de yayınlanan karar ile birlikte emeklilere yılsonuna kadar şehirlerarası yolculuklarda %20 indirim müjdesi verildi. Şehirlerarası ulaşım sağlamak için soluğun firmalarda alan emeklilerin yüzde 20'lik indirim talebi geri çevrildi. Firma çalışanları indirim uygulamadıklarını itiraf ederken arada yanan yine emekliler oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2024 yılını emekli yılı ilan ederken birçok farklı yeni düzenlemede hayatımıza dahil oldu. Bunlardan biri emeklilerin yolculuklarında tanınan %20'lik indirim hakkı oldu. Ancak bu hakkı kullanmak isteyen emekliler aldıkları cevap karşısında şaşkına döndü.

EMEKLİ YILI İLAN EDİLDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2024 yılına emekli yılı ilan etmesi ile birlikte alınan kararlarda dikkat çekiyor. Kamu kurum ve kuruluşlarına ait sosyal tesislerde Yıl sonuna kadar %15 indirim uygulanması kararına varılırken alınan karar Resmi Gazete’de yayınlandı. Şehirler arası otobüs taşımacılığı yapan gerçek ve tüzel kişiler emekli olduğunu belgeleyen ve tarife üzerinden %20 indirim hakkını elinde bulunduran emeklilere 31 Mayıs'tan itibaren bu hakkı tanıması gerekiyordu. Karar Resmi Gazete’de yayınlansa bile işleyiş hiç de beklendiği gibi olmadı.

Emeklilere şehirler arası otobüslerde yüzde 20 indirim yapılacak

KİMSE İNDİRİM YAPMAK İSTEMİYOR

Emeklileri şehirlerarası ulaşımda %20'lik indirim hakkını açıklanması ile birlikte bu hakkı kullanmak isteyen emekliler karşılıksız kaldı. ATV Haber’de yer alan bilgiler doğrultusunda firmaların indirimi yapmak istemediği belirtildi. Firmayı arayarak indirim talep eden muhabir birçok farklı bahane ile karşı karşıya kaldığım.

Emeklilere şehirler arası otobüslerde indrim var mı? Karar verildi - Son Dakika Türkiye Haberleri | NTV Haber

Memleketi Giresun'a gidecek olan bir emekli, indirim hakkını kullanarak otobüs bileti almak istedi ancak görevli kendini, 'Öyle bir şey yok. Tırı vırı onlar' diyerek indirimli bilet satmadı. Emekli ise, 'Hakkımız var ama kabul etmiyor' demekten başka bir şey yapamadı.

800 LİRAYA KADAR YÜKSELİYOR

Bayramın gelmesi ile birlikte otobüs firmaları da bilet ücretlerini arttırmanın yolunu seçti. En uzak mesafe bilet ücreti 2000 TL'ye kadar yükselirken indirim uygulanması durumunda 2000 TL'lik bir Bilet için 400 TL'lik indirim yapılması gerekmektedir. Gidiş geliş düşünüldüğünde ise emeklilerin cebine 800 TL'lik bir para kalması gerekiyor.

Emeklilere şehirler arası otobüslerde yüzde 20 indirim - Bloomberg HT

FİRMALARDA BAHANELER TÜKENMİYOR

Telefonla firmalara ulaşan muhabir verilen yanıtlara şaştı kaldı. Bir firma çalışanı öyle bir indirim olmadığını söyleyerek yalnızca fısıltıların dolaştığını belirtti. Başka bir çalışan ise henüz İndirimin başlamadığını şu an geçerli olmadığını aktardı. Emeklilerin böyle durumlarla karşılaşması şikayetleri beraberinde getirirken aynı firmanın 5'ten fazla şikayet

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN