Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, emeklilerin yaşam kalitesini yükseltmek amacıyla yeni gelişmeleri duyurdu. Bakan Işıkhan, “Emeklilik döneminde vatandaşlarımızın daha dinamik ve kaliteli bir yaşam sürmeleri için arz odaklı hizmetler sunuyoruz.” şeklinde konuştu.
Bakan Işıkhan ayrıca, kronik Hepatit B ve D, diyabet ve kardiyoloji ilaçlarının artık aile hekimleri tarafından reçetelendirilebileceğini belirtti. Bu yeni düzenleme ile 2 milyon vatandaşın faydalanacağını ifade etti.
Emeklilere yönelik sağlık hizmetlerinden sosyal aktivitelere kadar geniş bir hizmet yelpazesi sunulacağını belirten Işıkhan, emekliler için bir iletişim platformu kurulacağını ve SGK’nın yeni hizmet modeli ile emeklilerin herhangi bir hizmet merkezine gitmeksizin telefonla erişebilecekleri emekli danışmanları görevlendireceklerini açıkladı.
Teknolojik çözümlerle emeklilerin hayatını kolaylaştıracaklarını belirten Işıkhan, online hizmetlerin genişletileceğini ve SGK İl Müdürlükleri’nde kurulan Emekli Hizmet Masası’nın emeklilere özel hizmetler sunacağını ifade etti.
Emekliler için çeşitli kamusal ve özel sektör anlaşmaları yaparak ekonomik ve sosyal destek sağlama çalışmalarının devam ettiğini belirten Işıkhan, yeni kurulan emekliler.gov.tr internet sitesi üzerinden emeklilere yönelik faaliyetleri paylaşacaklarını duyurdu.
Ayrıca, emeklilerin yaz aylarında Kredi ve Yurtlar Kurumu bünyesindeki yurtları ücretsiz kullanabileceğini, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın tesislerini ücretsiz açacağını, kamuya ait misafirhanelerden, öğretmenevlerinden ve sosyal tesislerden yüzde 15 indirimle faydalanabileceklerini açıkladı.
PTTcell tarafından emeklilere özel bir paket oluşturulduğunu ve PTT Kargo’da emeklilere özel indirimler sağlandığını, TCDD ana hat trenlerinde yüzde 10 indirim uygulanacağını ifade etti.
Bakan Işıkhan, bu ve benzeri yenilikleri emeklilere ulaştırmak için çeşitli iletişim araçları ve platformlar kullanacaklarını, sağlıklı bir emeklilik dönemi için çalışmalarına devam edeceklerini belirtti.
SGK’nın yeni pilot uygulamaları ile kayıp, kaçak ve suistimal tespitinin yanı sıra, veri analizi ve risk odaklı denetimlerle sağlık geri ödeme süreçlerini iyileştirmeyi hedeflediğini, sahte sigortalılık ve işyeri takibine yönelik platform projelerini hayata geçirdiğini açıkladı.