Emekliler beklediğiniz müjde geldi! Bayramdan önce hesaplara yatıyor, gözünüz aydın

Emekliler beklediğiniz müjde geldi! Bayramdan önce hesaplara yatıyor, gözünüz aydın

Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte, milyonlarca emeklinin maaş ve ikramiye ödemeleri hesaplara erken yatırılacak

Normalde 17-26 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek olan ödemeler, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından planlanan yeni ödeme tarihi doğrultusunda önceden yapılacak.

SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı mensupları için her ayın 18’i ile 27’si arasında yapılan maaş ödemeleri, Haziran ayında Kurban Bayramı nedeniyle bir hafta önce gerçekleşecek. Bu uygulama sayesinde, emeklilerin bayram öncesinde kurbanlık ibadetlerini sorunsuz bir şekilde yerine getirmeleri ve şehir dışına çıkacak olan emeklilerin sıkıntı yaşamamaları hedefleniyor.

img-6560.jpeg

2018 yılında hayata geçirilen emekli ikramiyesi, son 6 yıl içerisinde sadece 3 kat artırıldı. Yüksek enflasyon karşısında eriyen ikramiye miktarı, günümüzde asgari ücretin yüzde 20’sinin altına gerilemiş durumda. Bu sebeple, emeklilerin bu yıl maaşlarıyla birlikte 3 bin TL’lik ödemeyi alacak olmaları önemli bir gelişme olarak karşımıza çıkıyor.

Emekli sayısının 17 milyona yaklaşması nedeniyle, bankacılık sisteminde yaşanabilecek sorunları önlemek adına, maaş ve ikramiye ödemeleri farklı tarihlerde gerçekleştirilecek. SSK emeklileri için TC kimlik numarasının son hanelerine göre iki farklı gün belirlenirken, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı mensuplarının ödemeleri ise belirli tarihlerde hesaplara aktarılacak. Bu düzenleme, emeklilerin ödemelerini daha düzenli ve sorunsuz bir şekilde alabilmelerini sağlayacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN