Emekliler akın akın oraya başvuruyor: Kira ödeyemiyorlar

Emekliler akın akın oraya başvuruyor: Kira ödeyemiyorlar

Emeklilerin düşük maaşlar nedeniyle kiralarını ödeyemez hale gelmesi, Türkiye’de ciddi bir barınma sorunu yaratıyor. Türkiye Emekliler Derneği Eskişehir Şube Başkanı Muhsin Dilbaz, emeklilerin karşılaştığı bu zorlukları gündeme getirerek, belediyelerin bu artan taleplere yetişmekte zorlandığını ifade etti…

Artan kiralar ve emekli maaşlarının yetersizliği, emeklilerin barınma ihtiyaçlarını karşılamada büyük zorluklar yaşamasına neden oluyor. Yetersiz gelirleri nedeniyle huzurevlerine ve yaşlı bakım merkezlerine yönelen emekliler, yaşadıkları sıkıntıları dile getiriyor. Muhsin Dilbaz, emeklilerin yaşadığı bu zorlukların boyutlarını gözler önüne serdi.

Emeklilerin Sorunları Ciddileşiyoru

Dilbaz, emeklilerin geçim sıkıntısı çektiğini ve barınma sorunlarının giderek arttığını vurguladı. “Emeklinin sorunları büyük. Emekli dertli, üzgün ve her geçen gün daha da zorlanıyor,” şeklinde konuştu. Ayrıca, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci’nin açıklamalarına atıfta bulunarak, “22 yıldır başkaları varmış gibi davranıyorlar. Bugün buğdayı bile ithal eder hale geldik. Sanayicilerimiz girdi maliyetlerinden şikayetçi,” dedi.

Devletin Kaynakları Tükeniyor

Dilbaz, devletin kaynaklarının azaldığını ve özel sektörün bile maliyetlerle baş edemediğini belirtti. “Emekliye 25 bin lira vermekle sorunlar çözülmez. Hatta 50 bin lira bile verseniz, enflasyonu körükleyecek ve bu, emekli maaşlarını daha da yetersiz hale getirecektir,” diye ekledi. Hükümetin emeklilere yönelik somut bir çözüm sunmadığını ifade eden Dilbaz, emeklilerin maaşlarının artırılması gerektiğini vurguladı.

Bakım Merkezleri Yetersiz Kalıyor

Kirasını ödeyemeyen emeklilerin huzurevlerine yöneldiğini belirten Dilbaz, “Maaşlar yeterli olsa, sorunlar da azalacaktır. Ancak emeklilerin maaşları, temel ihtiyaçlarını karşılamaktan uzak,” dedi. Huzurevleri ve bakım merkezlerinin talebe yetişemediğini de sözlerine ekledi.

Konut Edinme Hayali Gerçek Olmaktan Uzak

Dilbaz, emeklilerin konut edinme hayalinin artık neredeyse imkansız hale geldiğini belirtti. “Aylık bağlama oranları artırılmalı ve sağlıkta katkı payları kaldırılmalıdır. Emeklilerin de aile yardımı alması gerekiyor,” dedi. Emeklilere yönelik çeşitli yardımlar yapılması gerektiğini savunan Dilbaz, doğal gaz ve elektrik yardımlarının sağlanması gerektiğini ifade etti.

Sonuç

Emeklilerin barınma ve geçim sıkıntıları, Türkiye’de giderek derinleşen bir sorun haline geliyor. Düşük maaşlar ve artan yaşam maliyetleri, emeklileri huzurevlerine yönlendirmekte. Türkiye Emekliler Derneği Eskişehir Şube Başkanı Muhsin Dilbaz, emeklilerin taleplerini ve yaşadıkları zorlukları dile getirerek, acil çözüm çağrısında bulundu. Emeklilerin yaşam koşullarının iyileştirilmesi için hükümet ve yerel yönetimlerin acilen harekete geçmesi gerekiyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN