Emekli çalışanlara kötü haber: SGK primi kesti! Çifte vergilendirme gibi uygulama

Esnaf, yüzde 5 sosyal güvenlik destek primi uygulamasının kaldırılmasına karşı çıktı. Emekli çalışanlar, özellikle de EYT'liler için alınan karar reel tarafta olumlu bulunmadı. Kararın yeniden gözden geçirilmesini talep ediliyor. İşte detaylar...

Son torba yasa ile EYT ile emekli olup da çalışanlar için kritik bir karara da imza atıldı. Her defasında EYT'nin Hazine'ye maliyetini dile getiren hükümet emekli işçi çalıştıran işverene sağlanan yüzde 5'lik sosyal güvelik destek priminin desteğini sona erdiriyor. Esnaflar ise, "Prim desteğinin bitmesi esnafın usta bulmasını zorlaştırır" diyerek karar tepkili.

Medyaradar'da yer alan habere göre, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken konuya ilişkin yaptığı yorumda, "Son torba yasa ile birlikte emekli çalıştıran işverenlere sağlanan yüzde 5'lik sosyal güvenlik destek prim desteğinin sona ermesi hem emeklileri hem de dükkanında emekli usta çalıştıran esnafımızı zor durumda bırakacak. Çünkü sosyal güvenlik prim desteğinin kalkmasıyla birlikte işverenlerin emekli ustalarla yola devam etme cazibesi sona erecek. Oysa günümüzde usta bulmak çok zor. Zaten esnaf çırak bulmakta zorlanırken bir de sosyal güvenlik destek priminin kaldırılması ustasını kaybetmesi esnafı ve mesleklerin geleceğini daha da zorlar" ifadelerini kullandı.

PRİM DESTEĞİ DEVAM ETSİN ÇAĞRISI

"Verilen sosyal güvenlik prim desteği sona erdiğinde yetişmiş ustaları da kaybederek zamanla hem esnafımız arar görecek hem de mesleklerin kaybolması hızlanacak" yorumunu yapan Bendevi Palandöken, "Günümüz koşullarında esnafa verilen desteklerin artırılması gerekirken mevcut desteklerin de kaldırılması esnafın ayakta kalma mücadelesini zorlaştırıyor. Hem esnafın hem emeklinin yararına olan bu düzenleme devam etmeli" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN