Elon Musk'ın '7 milyon dolar ödül' tuzağına Prof. Dr. Naci Görür de düştü!

Elon Musk'ın '7 milyon dolar ödül' tuzağına Prof. Dr. Naci Görür de düştü!

Prof. Dr. Naci Görür'ün sosyal medyada Elon Musk adına açılan parodi hesapların sözde para ödüllü sorulara verdiği yanıt, kamuoyunda espri konusu oldu. 76 yaşındaki bilim insanı, tuzağa düştüğünü itiraf ederek bu vesileyle deprem riskine dikkat çekti. İşte detaylar...

Sosyal medyada ünlü kişilerin adına açılan 'parodi' yani eğlence amaçlı sahte hesaplar, zaman zaman sosyal medya takipçilerini yanlış yönlendirebiliyor. Gerçek dışı paylaşımlar gerçek zannedilerek kamuoyunda da gündem oluyor.

ELON MUSK, NACİ GÖRÜR'Ü TUZAĞINA DÜŞÜRDÜ

Sosyal paylaşım sitesi X'in (Twitter) sahibi Elon Musk'ın X'te birçok parodi hesabı bulunuyor. Elon Musk'ın izin verdiği parodi hesapların gerçek dışı paylaşımlarına birçok sosyal medya takipçi farkında olmadan inanabiliyor.

Elon Musk'ın X'te yer alan iki parodi hesabının gerçek dışı paylaşımlarının son kurbanı, yer bilimci (jeolog) Prof. Dr. Naci Görür oldu. Her iki hesaptan yapılan paylaşımda, karmaşık görsel içinde bir sayının yer aldığı ve bu sayıyı doğru tahmin edene 7 milyon dolar ve 650 bin dolar verileceği ileri sürüldü.

naci-gorur-elon-musk-parodi-hesap-paylasimi-3.jpg

naci-gorur-elon-musk-parodi-hesap-paylasimi-2.jpg

"BEN HARİÇ HİÇBİRİNİZ TUZAĞA DÜŞMEMİŞSİNİZ"

Prof. Dr. Naci Görür, her iki paylaşıma da "97" ve "5" sayılarını yazarak yanıt verdi. 76 yaşındaki bilim insanının, parodi hesapların gerçek dışı paylaşımlarına ve sözde para ödülüne inanarak yanıt vermesi, sosyal medyada espri konusu oldu.

Prof. Dr. Naci Görür, daha sonra yaptığı açıklamada, parodi hesapların gerçek dışı paylaşımlarına inandığını itiraf ederek bu vesileyle Türkiye'deki deprem riskine bir kez daha dikkat çeken paylaşımda bulundu. Prof. Dr. Naci Görür'ün paylaşımı şöyle:

"Elon Musk Parody tuzağına ben hariç çoğunuz düşmemişsiniz. Hepinizle övünç duyuyorum, hepinizi seviyorum. Lütfen gelin bu zekanızı ve duyarlılığınızı 'İNSANLARIMIZ DEPREMDE ÖLMESİN, DEPREM DİRENÇLİ KENTLER KURALIM'ı talep etmede, yöneticilerimizi ikna etmede, farkındalık yaratmada kullanalım. Sevgiyle."

naci-gorur-elon-musk-parodi-hesap-paylasimi-1.jpg

Prof. Dr. Naci Görür'ün parodi hesapların paylaşımına verdiği yanıtlara gelen yorumların bazıları ise şöyle:

naci-gorur-elon-musk-parodi-hesap-paylasimi-4.jpg

naci-gorur-elon-musk-parodi-hesap-paylasimi-5.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN