Elini neye atsa kuruyordu! Talihsiz Temel'in yüzünü güldüren meyve, hasat başlamadan sipariş yağdı

Elini neye atsa kuruyordu! Talihsiz Temel'in yüzünü güldüren meyve, hasat başlamadan sipariş yağdı

Elini nereye atsa kuruyordu! Talihsiz Temel'in yüzünü o meyve güldürdü! Daha hasat başlamadan sipariş yağdı...

Trabzon'un Ortahisar ilçesinde yaşayan 59 yaşındaki Temel Yaşar Yazıcı, tarımsal üretimden farklı sektörlere kadar pek çok alanda karşılaştığı başarısızlıkların ardından, meyve yetiştiriciliğinde büyük bir başarıya imza attı. Çevresinde "Talihsiz Temel" olarak bilinen Yazıcı, fındık bahçesinden karpuz üretimine geçiş yaptıktan sonra tarımda yenilikçi yöntemlerle dikkat çekti.

KARPUZ ÜRETİMİNDE BAŞARIYA GİDEN YOL

karpuz.webp

Yazıcı, yaklaşık 10 yıl önce fındık bahçesinden yeterli verim alamayınca, alternatif olarak karpuz yetiştirmeye karar verdi. İlk başta Japonya'dan getirttiği mavi karpuz tohumlarıyla başarılı olamayan Yazıcı, pes etmeyerek tarımsal inovasyonuna devam etti. İstanbul'dan getirttiği özel kalıplarla kalp ve kare şeklinde karpuzlar üretmeyi başardı.

ŞEKİLLİ KARPUZLARLA İLGİ GÖRÜYOR

Yazıcı, şekilli karpuz üretiminde elde ettiği başarının ardından, bu özel meyveleri hediye olarak kullanmak isteyenlerin ilgisini çekmeye başladı. Ürettiği kalp şeklindeki karpuzlardan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hediye etmek için planlar yapan Yazıcı, bu meyveleri Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç aracılığıyla ileteceğini belirtti.

karpuz-2.webp

Yazıcı, bahçesinden dönüm başına 3 ton karpuz almayı umuyor ve karpuzlarına olan talebin kendisini mutlu ettiğini ifade etti. Kalpli karpuzların yurt dışından da ilgi görebileceğini düşünen Yazıcı, bu konuda hareket edeceğini belirtti. Ayrıca, kalp şeklindeki karpuzları yetiştirmenin zorluğuna değinen Yazıcı, azmi ve çalışkanlığı ile bu zorluğu aşmayı başardığını vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN