Elektrik zammına iş dünyasından tepki: Bu zam enflasyonla mücadele inancını sekteye uğratır

Elektrik zammına iş dünyasından tepki: Bu zam enflasyonla mücadele inancını sekteye uğratır

İstanbul Sanayi Odası Başkanı Erdal Bahçıvan, elektriğe yapılan yüzde 38 zam ile ilgili eleştirilerde bulundu. Bahçıvan, dezenflasyon sürecinde kritik bir dönemden geçildiğine dikkat çekerek, enflasyonla mücadelede her kesiminden maksimum fedakarlık yapılması gerektiğini vurguladı. Söz konusu zammın enflasyonla mücadele inancını sekteye uğratacağını belirten Bahçıvan, "Tek seferde bu tür yüklü zamanların artık gündemimizden çıkmasına ihtiyaç var" dedi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), enerji üretim maliyetlerindeki artış nedeniyle Temmuz 2024 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere mesken aboneleri için elektrik fiyatları yüzde 38 oranında zam yapıldığını duyurdu.

Açıklanan zam kararına tepki gösteren İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Erdal Bahçıvan, sosyal medya hesabında paylaşım yaptı.

"HERKESİN MAKSİMUM FEDAKARLIĞI YAPMASINA İHTİYACIMIZ VAR"

Bahçıvan, paylaşımında; "Enflasyonla mücadelede, dezenflasyon sürecine girme noktasında çok kritik bir süreçten geçmekteyiz. Bu mücadelede toplumun üzerinde inanç sağlamak adına herkesin maksimum fedakarlığı yapmasına ihtiyacımız var. Bu gayret ve fedakarlığı da toplumun tüm kesimlerinde görmekteyiz" ifadelerini kullandı.

Bahçıvan, açıklanan zam kararının haklı gerekçeleri olsa bile, son yılların en tatsız alışkanlığı olan enflasyonist yaklaşımların değirmenine bir kerte daha su taşımak olarak değerlendirdiğini belirtti.

Elektriğe tek seferde yapılan bu yüklü zamların, bu durumdan etkilenen ya da etkilenmeyen her kurum ve kişiye enflasyonla verilmekte olan mücadeleye karşı direkt inanç kaybettireceğini belirten Bahçıvan, söz konusu zammın gelecek adına olumsuz bir iz, bir algı bırakacağını söyledi.

"YÜKLÜ ZAMANLARIN ARTIK GÜNDEMİMİZDEN ÇIKMASINA İHTİYAÇ VAR"

Bahçıvan, son yıllarda enflasyonist yaklaşımların toplum üzerinde olumsuz etkiler yarattığını belirterek, elektriğe yapılan yüklü zammın, enflasyonla mücadeleye zarar vereceğini ifade etti. Tek seferde yapılan bu tür zamların, enflasyonla mücadeleye olan inancı zedeleyeceğini ve toplumda olumsuz algılar oluşturacağını savundu.

Elektrik zamlarının belli bir zamana yayılarak yapılmasının daha doğru olacağını belirten Bahçıvan, aksi takdirde benzer zamların peşi sıra gelebileceğine dair endişelerini dile getirdi.

Bahçıvan'ın paylaşımı şu şekilde:

"Enflasyonla mücadelede, dezenflasyon sürecine girme noktasında çok kritik bir süreçten geçmekteyiz. Bu mücadelede toplumun üzerinde inanç sağlamak adına herkesin maksimum fedakarlığı yapmasına ihtiyacımız var. Bu gayret ve fedakarlığı da toplumun tüm kesimlerinde görmekteyiz.

Fakat bu hassas dönemde elektriğe yüzde 40’a yaklaşan böylesine yüklü bir zammı; haklı gerekçeleri olsa bile, son yılların en tatsız alışkanlığı olan enflasyonist yaklaşımların değirmenine bir kerte daha su taşımak olarak değerlendiriyorum.

Elektriğe tek seferde yapılan bu yüklü zamların bundan etkilenen ya da etkilenmeyen her kurum ve kişiye, enflasyonla verilmekte olan mücadeleye karşı direkt inanç kaybettireceğini ve gelecek adına olumsuz bir iz, bir algı bırakacağını düşünüyorum. Bu zam, enflasyonla mücadele inancını sekteye uğratır.

Eğer enflasyonla mücadelede başarıyı yakalamak istiyorsak, tek seferde bu tür yüklü zamanların artık gündemimizden çıkmasına ihtiyaç var. Bunun belli bir zamana yayılarak yapılmasının çok daha doğru olacağını, aksi takdirde benzerlerinin peşi sıra gelebileceğine dair endişelerimizi paylaşmak istiyorum."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN