Osmaniye’de yaşayan kadın girişimci, el kadar köyde tesis kurdu şimdi İsveç, Norveç, İngiltere’ye ürün göndermek için hazırlanıyor. Kurduğu üretim tesisiyle onlarca kişiye gelir kapısı sağlayan kadın girişimci, markalaşma sürecini de hızlandırdı…
Osmaniye’nin Şekerdere köyünde, devlet desteğiyle zeytinyağı üretim tesisi kuran iş insanı Ayşe Pınar Tümüklü, yerel zeytinleri ekonomiye kazandırmayı hedefliyor. Kendi markasını oluşturma çalışmalarına hız veren Tümüklü, iç ve dış pazarda tüketicilere ulaşmayı planlıyor.
HİBE DESTEĞİYLE YATIRIM YAPTI
Gaziantep’te bir mobilya şirketinin yönetim kurulu başkanlığını yürüten Tümüklü, doğduğu köyde zeytin üretimi için yatırım yapma kararı aldı. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı’na yaptığı başvuru sonucunda hibe desteği alarak, geçtiğimiz ay zeytinyağı üretim tesisini faaliyete geçirdi.
TESİS YENİ İSTİHDAM KAPISI OLDU
Tesis, yöre halkından 15 kişiye istihdam imkanı sağlıyor. Çiftçilere sıkım hizmeti veren işletme, bölge ekonomisine katkıda bulunarak yerel üreticilerin desteklenmesini amaçlıyor. Tümüklü, tesisin çalışanlarının büyük bir kısmının kadın olduğunu vurguladı.
MARKALAŞMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
Markalaşma çalışmalarını sürdüren Ayşe Pınar Tümüklü, zeytinyağlarını iç ve dış pazara sunmayı hedefliyor. Tümüklü, "Tesisimizde şu an sıkım bölümü çalışıyor. Çiftçilerin zeytinleri, zeytinyağına dönüştürülüyor. Makine ve ekipmanlarımızı kısa sürede temin edip zeytinyağlarımızı şişelemeye başlayacağız," dedi.
Tümüklü, zeytinyağı numunelerini Amerika Birleşik Devletleri, İsveç, Norveç, İngiltere ve Somali gibi ülkelere gönderdiklerini belirtti. Ayrıca, diğer ülkelerle de ihracat görüşmelerinin sürdüğünü ifade etti. "Amacımız, bölgemizin zeytinleriyle ülke ekonomisine katkı sağlamak ve ihracat yapmaktır," diye ekledi.