Ehliyet alacaklar elini çabuk tutsun! Sadece 5 gün kaldı: Bu tarihten sonra sınava girecekler yandı

Ehliyet alacaklar elini çabuk tutsun! Sadece 5 gün kaldı: Bu tarihten sonra sınava girecekler yandı

Ehliyet yönetmeliğine ilişkin yeni değişiklikler yapılırken kursiyerler için geri sayım başladı. Ehliyet almak isteyenlerin elini çabuk tutması gerekiyor. Aksi takdirde bir sonraki sınavlar çok daha zorlu olacak. İşte detaylar…

Yeni düzenlemeler, ehliyet almak isteyen sürücü adayları için zorlu bir süreci beraberinde getiriyor. Uzmanlar, 15 Ekim tarihine kadar kayıt yaptırmayanların yeni yönetmelik ile karşılaşacaklarını vurguluyor. Peki, yeni düzenlemelerle birlikte ehliyet almak ne kadar zorlaşacak? İşte tüm detaylar...

yeni-proje-9.jpg

YENİ YÖNETMELİK NELER GETİRİYOR?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Resmi Gazete'de yayımlanan "Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" ile ehliyet sınavlarında önemli değişiklikler öngörülüyor. Direksiyon eğitmeni Taner Şide, bu değişikliklerin sürücü adayları için sınav sürecini daha zorlu hale getireceğini belirtiyor. Yeni düzenlemeyle birlikte adayların daha fazla pratik beceri kazanması hedefleniyor.

Yeni yönetmeliğin yılbaşı itibariyle uygulanması bekleniyor. Şide, adayların kayıt olduktan sonra sınav sürecinin 45 güne kadar uzayabileceğine dikkat çekerek, eski kurallar çerçevesinde sınavlara girmek isteyenlerin 15 Ekim’e kadar kayıt yaptırmaları gerektiğini vurguladı.

yeni-proje-10.jpg

SINAV SÜRESİ ARTIYOR

Yapılan değişiklikler arasında sınav süresinin 30 dakikadan 40 dakikaya çıkarılması da bulunuyor. Şide, adayların aracı park ettikten sonra komisyon başkanının talebiyle 10 dakikalık ek süre alabileceğini ifade etti. Ayrıca, paralel park uygulamasına yönelik de yenilikler var. Adaylar tek hamlede park etmeyi başaramazlarsa, tekrar deneme hakkı kazanacak. Ancak, bu süreçte dubalara ve kaldırıma çarpmamaları gerekiyor.

yeni-proje-11.jpg

YENİ U DÖNÜŞ KURALARI

Yeni yönetmelikte, parkur üzerinde 3 hamlede U dönüşü yapma zorunluluğu da getirildi. Bu durumda, komisyon başkanları, parkurun herhangi bir yerinde ani fren uygulayabilecek. Sınavlar, iki ayrı parkurda gerçekleştirileceği için adayların her iki parkurda da yeterince pratik yapması gerektiği vurgulanıyor.

Şide, "Bir adayın kaydolduktan sonra sınava girip ehliyet almasına kadar geçen süre 45 günü bulabiliyor" diyerek, acilen kayıt yaptırmaları gerektiğini belirtti. Kasım ayından sonra kayıt yaptıran adayların sınavları ocak ayında olacağından, yeni yönetmeliğe tabi olacaklarını da sözlerine ekledi.

yeni-proje-12.jpg

KURS KONTENJANI SORUNU

Yeni yönetmelikle birlikte, kursların da kontenjan sınırlaması olabileceği konusunda uyarılarda bulunan Şide, "Belli bir kontenjan sayısı var, dolayısıyla kurs bulmakta zorlanabilirler" dedi. Adayların, kayıt tarihlerine dikkat ederek bu süreçte acele etmeleri gerektiği önemle vurgulanıyor.

Sürücü adayları, bu yeni düzenlemeleri göz önünde bulundurarak, 15 Ekim tarihine kadar kayıt işlemlerini tamamlamalı ve yeni sınav süreçlerine hazırlıklı olmalıdır. Aksi takdirde, daha zor bir sınav süreciyle karşı karşıya kalabilirler.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN