Son 10 yılda Yalova büyüklüğünde alan yandı... Ege'de yeşil alanlar yerini griye bıraktı

Son 10 yılda Yalova büyüklüğünde alan yandı... Ege'de yeşil alanlar yerini griye bıraktı

İzmir, Aydın, Manisa ve Uşak'ta çıkan orman yangınları geniş alanlar büyük tahribata neden oldu. Yeşil dağlar ve ovalar, yangınlar sonrası gri ve kara renge büründü. 4 ilde ormanların yanı sıra vatandaşların yıllarca emek verdiği ağaçları, evleri ya da mahsulü yandı. Bazı hayvanların da telef olduğu yangınlarda 142 yapı zarar gördü.

Ağustos ayında İzmir, Aydın, Manisa ve Uşak'ta başlayan orman yangınları, geniş yeşil alanları kül ederken doğanın rengini griye çevirdi. Bölgedeki dağlar ve ovalar kara dumanlarla kaplandı, yangınlar büyük zarara yol açtı.

Yangınları söndürmek için başta Tarım ve Orman Bakanlığı olmak üzere birçok kurum seferber oldu. Ancak tüm bu çabalara rağmen, bazı bölgelerde yangınlar evleri ve tarım arazilerini küle çevirdi.

Dört ilde ormanların yanı sıra kiminin yıllarca emek verdiği zeytin ve incir ağaçları kiminin de evi ya da mahsulü yandı. Bazı hayvanların da telef olduğu yangınlarda 142 yapı zarar gördü.

f44hd4h4.jpg

İZMİR'DE 16 EV ALEVLERE TESLİM OLDU

İzmir’de Karşıyaka Yamanlar bölgesinde başlayan yangın hızla büyüyerek çevre ilçelere yayıldı. Duman neredeyse tüm şehri etkisi altına aldı ve 16 ev alevlere teslim oldu. Üç gün süren yoğun müdahalenin ardından yangın kontrol altına alındı.

Manisa'nın Gördes ilçesinde 14 Ağustos'ta başlayan, Salihli ve Gölmarmara ilçelerine ulaşan orman yangını ise 5 gün sürdü. Arazinin sarp ve engebeli olması, ekiplerin mücadelesini güçleştirdi. Geniş bir alanda etkili olan yangında kızılçam ormanının yanı sıra zeytin, badem, ceviz ve kiraz gibi meyve bahçeleri de zarar gördü. Vatandaşlar emek verdiği ağaçlarının yanışını gözyaşlarıyla izledi.

sd4g4g4g.jpg

Alevlerin ulaştığı Karayakup Mahallesi tamamen yandı. Bölgedeki 1440 vatandaş ile büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar tahliye edildi.

AYDIN’DA “YEŞİL YOL” GRİYE DÖNDÜ

Aydın'da doğanın en güzel noktalarından biri olan ve "Yeşil yol" olarak bilinen Bozdoğan-Kavaklıdere kara yolu da yangınlarla mücadele edilen alanlardan biri oldu. Yangından dolayı bölgede bazı evler yandı, hayvanlar telef oldu. Burada da yeşil renkler yerini griye bıraktı.

Uşak'ın Eşme ilçesinde çıkan yangın ise ormanlık alana sıçrayarak büyük hasar oluşturdu. Meşe ve çam ağaçlarının bulunduğu geniş alanlar kül oldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN