Edirne'nin can damarı yok oluyor! Tunca Nehri dip seviyeyi gördü

Edirne'nin can damarı yok oluyor! Tunca Nehri dip seviyeyi gördü

Tunca Nehri, aşırı sıcaklar ve kuraklık nedeniyle kuruma noktasına geldi. Su seviyesi kritik seviyelere düşen nehirde bazı bölgelerde su akışı tamamen durdu.

Kuraklık ve iklim krizi Edirne'de Tunca Nehri'ni kuruma noktasına getirdi. Tarımsal sulama için de hayati öneme sahip olan nehirde, aşırı sıcaklıklar ve yağışsız geçen günler nedeniyle su seviyesi kritik bir düzeye indi. Nehrin bazı bölgelerinde su akışı tamamen dururken, nehir yatağı açıkça ortaya çıktı.

9893668.jpg

DEBİSİ SANİYEDE 2 METREKÜP

Bayezid Köprüsü’nün olduğu bölümde su tamamen çekilirken, Tunca Köprüsü çevresinde ise yosun ve su mercimekleri nehir yüzeyini kapladı. Devlet Su İşleri’nin (DSİ) Suakacağı İstasyonu'ndan alınan son verilere göre, Tunca Nehri’nin debisi saniyede yalnızca 2 metreküp olarak ölçüldü.

9893670.jpg

'NEHİRDE BİR TANE CANLI KALMADI'

Nehrin kurumasından büyük üzüntü duyan vatandaşlardan Yılmaz Yirmibeşler, Edirne'nin can damarı Tunca Nehri'nin aşırı sıcaklar nedeniyle kuruduğunu belirtti.

9893672-001.jpg

Yirmibeşler, "Bu can damarından yavaş yavaş kanlar damlayarak akıyor nehir. Bir tane canlı kalmadı nehirde. Bundan yaklaşık 1 ay önce nehirde su akışı vardı" şeklinde konuştu.

9893671.jpg

'GÖZ GÖRE GÖRE KURUYOR'

Yirmibeşler, halkı daha duyarlı olmaya ve nehrin çevresine çöp atmaktan kaçınmaya çağırırken, yetkililerden de acil önlemler alınmasını talep etti.

9893674.jpg

Bir diğer vatandaş, Remzi Civanlar ise, kuraklığın her geçen yıl daha da etkili olduğunu vurgulayarak, "Tunca Nehri göz göre göre kuruyor. Bu yıl, önceki yıllara göre daha sıcak geçti. Nehre acilen bakım yapılması gerekiyor. Vatandaşlarımız da bu konuda daha hassas olmalı." dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN