Eczaneye ilaç almaya gittiğinde, 'Sen ölmüşsün haberin yok' dediler! Böylesi pişmiş tavuğun başına gelmez

Aynı ismi taşıyan kişinin kimliksiz olarak gittiği hastanede yaşamını yitirdikten sonra ölüm raporu hazırlarken yapılan hata nedeniyle ölü göründüğünü öğrenen adam, 12 gün sonra 'sağ' olduğuna dair belgeyi aldı. 67 yaşındaki şahıs, "Yeniden doğmuş gibi hissettim" dedi. İşte detaylar...

Samsun'un Yakakent ilçesinde yaşayan 67 yaşındaki Şaban Er, 3 Mayıs 2024 tarihinde ilaç almak için eczaneye gitti. İlaçlarının bir kısmını alan Şaban Er, eczacının kalanını 6 Mayıs 2024 tarihinde alabileceğini söylemesi üzerine evine döndü. Şaban Er, 6 Mayıs 2024 günü yeniden eczaneye gittiğinde çalışanlar, ilaçlarını alamayacağını belirtti. Şaban Er, nedenini sorduğunda, "Ölü görünüyorsun" dediklerinde şok yaşadı. Nüfus Müdürlüğü'nün yolunu tutan Şaban Er, buradan da aynı cevabı aldı.

Şaban Er, konunun nedenini araştırdığında 3 Mayıs 2024 tarihinde kendisiyle aynı isim ve soy isimdeki Samsun'un Alaçam ilçesinde yaşayan başka bir kişinin kimliksiz şekilde Bafra Devlet Hastanesi acil servisine götürüldüğünü, 5 Mayıs 2024 tarihinde hayatını kaybettiğini, hastane çalışanlarının ise ölüm raporunu hazırlarken kontrol etmediğini öğrendi. Yapılan yanlıştan dönüldü ve Şaban Er, 12 gün sonra Nüfus Müdürlüğü'nden 'sağ' olduğuna dair belge aldı.

sistemde-olu-gorunuyorum-ne-yapmaliyim-5.jpg

"YAŞAYAN ÖLÜ OLARAK GÖRÜNÜYORSUN"

"Arkadaşlarım yaşayan ölü olarak görünüyorsun araç kullanma dediler" ifadesini kullanan Şaban Er, sözlerine şöyle devam etti:

"Ben bunu trafik polisi arkadaşlara sordum, 'Kullanmazsan iyi olur' dediler. Arkadaşlarımla gideceğim yere gidiyorum, kendi aracımla 10 dakikada halledeceğim işi, 1,5 saatte hallediyorum. Evimin Doğal Afet Sigortası vardı, Bafra'ya gitmek gerekiyordu, bir şoför buldum, öyle gittim. İki ay sonra oğlumun düğünü var, araba kullanamadığım için gideceğim yere gidemeyeceğim, psikolojim bozuldu. Devletimizin bu süreci hızlandırmalarını istiyorum."

sistemde-olu-gorunuyorum-ne-yapmaliyim-1.jpg

"YENİDEN DOĞMUŞ GİBİ HİSSETTİM"

Şaban Er, yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Bu olayı yaşadıktan sonra, ne yaşadığımdan bir şey anladım ne de nefes aldığımdan. Yavaş yavaş psikolojim bozulmuştu. Bu süreçte birçok kişi bana yardımcı oldu, fakat 12 gün boyunca çektiğim sıkıntıyı anlatmak zor. Eğer süreç daha uzun sürseydi, gerçekten akıl sağlığımı kaybedebilirdim. Bir yanlışlık sizi öldürebiliyor. Bu süreçte akrabalarım ve arkadaşlarım beni aradı. Nüfus Müdürlüğü'nden 'sağ' belgesi aldıktan sonra ilaçlarımı alabildim. Sağ belgesini aldıktan sonra yeniden doğmuş gibi hissettim. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim."

sistemde-olu-gorunuyorum-ne-yapmaliyim-4.jpg

sistemde-olu-gorunuyorum-ne-yapmaliyim-2.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN