Duyan akın akın koştu! Vatandaş zor alıyordu, pazarda tanesi 5 Euro'ya satılan meyveyi bedava dağıttı

Duyan akın akın koştu! Vatandaş zor alıyordu, pazarda tanesi 5 Euro'ya satılan meyveyi bedava dağıttı

Duyan oraya akın akın koştu! Vatandaş zor alıyordu, pazarda ise tanesi 5 Euro'dan satılıyordu! O meyve vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtıldı...

Antalya'nın Manavgat ilçesinde Ejder meyvesi üreticisi Kamil Arıkan, pazardaki yüksek fiyatları protesto etmek amacıyla kamyon dolusu Ejder meyvesini ücretsiz olarak vatandaşlara dağıttı. Ejder meyvesinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 30 Ağustos resepsiyonunda menüde yer almasının ardından, üreticinin karşılaştığı fiyat sorunları dikkat çekti.

YÜKSEK FİYATLAR ÜRETİCİYİ ZOR DURUMDA BIRAKTI

ejder-meyvesi-1.webp

Ejder meyvesinin pazardaki tanesi 5 Euro'ya kadar satılırken, üreticiler toptancılara kilosunu 40-50 liradan vermeye çalışıyor. Manavgat Gündoğdu Mahallesi'nde Ejder meyvesi yetiştiren Kamil Arıkan, “Pazarda tanesi 5 Euro'ya kadar satılırken, üreticiden kilosunu 40-50 liraya almaya çalışıyorlar. Bu fiyattan onlara vermektense bedava vatandaşa dağıtırım” şeklinde konuştu.

Arıkan, geçen hafta topladığı 2 bin adet Ejder meyvesini Manavgat Cumhuriyet Meydanı'nda vatandaşlara ücretsiz olarak sundu. Arıkan, alıcıların kendisine 30 lira önerdiğini, ancak daha iyi bir teklif almadığını belirterek, “Ben de üretici kazanmayacaksa kimse kazanmasın diyerek bedavaya vatandaşlara dağıtma kararı aldım” diyerek bu kararını aldığını ifade etti.

ÜRETİCİLERİN KANAYAN YARASI

ejder-meyvesi.webp

Ejder meyvesinin yetiştirilmesiyle ilgili sorunlara dikkat çeken Ali Yılmaz, "Bugün burada üretici arkadaşlarımızla birlikte kanayan yaramızı sizlerle paylaşmak istiyoruz. Konuya bir örnekle başlamak istiyorum. Ülkemizde yakın zamana kadar araba üretilmediği için yabancıların ürettiği arabaları alıyorduk. Geçen yıldan itibaren kendi ürettiğimiz aracımızı kullanmaya başladık. Gurur duyduk, mutlu olduk. Birçok arkadaşımız kullandığı Avrupa arabaları satıp yerli araba aldı” dedi. Yılmaz, üreticilerin büyük kredi borçları altında çalıştığını ve sadece satış ve pazarlama desteği istediklerini belirtti.

2 BİN EJDER MEYVESİ DAĞITILDI

Kamyonetle dağıtılan 2 bin Ejder meyvesi, vatandaşlar ve yoldan geçen turistler tarafından büyük ilgi gördü ve kısa sürede tükendi. Üretici Arıkan, bu hareketle hem tüketicilere hem de yetkililere fiyatlar konusundaki sorunları gündeme getirmeyi amaçladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN