Dünyanın sonu gelse de onlar yıkılmayacak! Büyük felakette ayakta kalacak 5 ülke: O ülkeyi kimse beklemiyordu…

Dünyanın sonu gelse de onlar yıkılmayacak! Büyük felakette ayakta kalacak 5 ülke: O ülkeyi kimse beklemiyordu…

Dünya genelinde siyasi ve ekonomik belirsizlikler artarken, uluslararası ilişkiler uzmanları ile analistlerden olası bir küresel felaket durumunda ayakta kalacak ülkelerle ilgili tahminler geldi. Bu kapsamda 5 ülkenin ismi listede yer alırken, o ülkeyi gören şaşırdı…

Bilim insanları, olası kıyamet senaryoları ve küresel çöküş durumunda hayatta kalabilecek en güvenli ülkeleri belirlemek amacıyla kapsamlı bir analiz gerçekleştirdi. Yapılan araştırmalar sonucunda, dünyanın sonu geldiğinde ayakta kalabilecek 5 ülke belirlendi. Bu ülkeler Yeni Zelanda, İzlanda, İngiltere, İrlanda ve Avustralya'nın Tazmanya eyaleti olarak sıralandı.

YENİ ZELANDA: DOĞAL KAYNAKLAR VE DÜŞÜK NÜFUS YOĞUNLUĞU

Yeni Zelanda, jeotermal enerji ve hidroelektrik enerji kaynaklarının yanı sıra bol tarım arazisi ve düşük nüfus yoğunluğu ile dikkat çekiyor. Bu özellikler, ülkenin kıyamet senaryolarına karşı dayanıklı olmasını sağlayan temel faktörler arasında yer alıyor. Uzmanlar, bu nedenlerden ötürü Yeni Zelanda'nın liste başında olduğunu belirtiyor.

dunyanin-sonu-geldiginde-ayakta-kalacak-5-ulke-1.jpg

İZLANDA VE AVUSTRALYA’NIN TAZMANYA EYALETİ: DOĞAL KORUMA ALANLARI

İzlanda, volkanik aktivite ve düşük nüfus yoğunluğu nedeniyle güvenli bölgeler arasında yer alırken, Tazmanya, Avustralya'nın en güvenli bölgelerinden biri olarak öne çıkıyor. Her iki bölge de ılıman iklimleri ve doğal kaynakları ile kıyamet senaryolarında avantajlı durumdalar.

İNGİLTERE VE İRLANDA: ŞAŞIRTICI GÜVENLİK FAKTÖRLERİ

İngiltere ve İrlanda da listeye dahil edildi. İngiltere'nin, yoğun nüfusa ve dış kaynaklara bağımlılığa rağmen, bazı dayanıklılık özellikleri taşıdığı vurgulandı. İrlanda ise düşük nüfus yoğunluğu ve tarımsal kapasitesi ile dikkat çekiyor.

KÜRESEL ÇÖKÜŞ SENARYOLARINA DİKKAT

Araştırmacılar, enerji temelli küresel ekonominin neden olduğu çevresel hasar ve diğer faktörler nedeniyle insan uygarlığının "tehlikeli bir durumda" olduğunu belirtiyor. Şiddetli finansal krizler, küresel ısınma, doğanın tahribatı ve pandemiler, büyük bir küresel çöküşün potansiyel nedenleri arasında sayılmakta.

Analiz, ülkelerin gıda üretimi, sınır koruma, elektrik şebekeleri ve üretim yetenekleri gibi faktörlere göre değerlendirildi. Çalışmalar, ekonomik verimliliğe değer veren küreselleşmiş toplumların dayanıklılığa zarar verdiğini ve gıda gibi hayati sektörlerde yedek kapasitenin bulunmasının önemini vurguladı.

YENİ ZELANDA’DA MİLYARDERLERİN İLGİ ÇEKİCİ YATIRIMLARI

Sustainability dergisinde yayımlanan çalışmaya göre, milyarderler Yeni Zelanda'da kıyamete hazırlık olarak arazi satın alıyor. Anglia Ruskin Üniversitesi'nden Prof. Dr. Aled Jones, Yeni Zelanda'nın güvenli bölgeler arasında yer almasını doğal sınırlarının ve ikliminin etkili olduğunu ifade etti.

dunyanin-sonu-geldiginde-ayakta-kalacak-5-ulke-2.jpg

İNGİLTERE’NİN GÜVENLİĞİ: ŞAŞIRTICI GERÇEKLER

Prof. Dr. Jones, İngiltere'nin listeye dahil edilmesinin kendilerini şaşırttığını söyledi. Ülkenin geleneksel olarak dış kaynaklara bağımlı olduğu ve yalnızca kendi yiyeceğinin yüzde 50'sini üretebildiği belirtilmesine rağmen, bazı şoklara dayanma potansiyeline sahip olduğu vurgulandı.

Araştırmacılar, çevresel yıkım ve sınırlı kaynaklar nedeniyle dünyanın geleceğinin büyük bir tehdit altında olduğunu belirtti. Ayrıca, korkunç toplumsal çöküşlerden etkilenmeyen yerlerin "cankurtaran sandalları" olarak tanımlandığı ifade edildi. Jones, büyük küresel gıda kayıpları, finansal krizler ve pandemilerin art arda meydana geldiğini ve bu tür felaketlerin aynı anda yaşanmaması için gerçek bir neden bulunmadığını belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN