Dünyanın en iyi çorbaları belli oldu: Türkiye de listedeki yerini aldı

Dünyanın en iyi çorbaları belli oldu: Türkiye de listedeki yerini aldı

Taste Atlas, dünyanın en iyi çorbalarını açıkladı. Türkiye'den Beyran çorbası 8. sırada yer alırken mercimek çorbası 16., domates çorbası 60., cacık ise 90. sırada yer aldı.

Geleneksel tarifleri öne çıkarmasıyla bilinen Taste Atlas (Lezzet Atlası) adlı web sitesi dünyanın en iyi çorbalarını açıkladı.

Lezzet eleştirmenlerinin incelemelerini ve yemekler hakkında yapılan araştırmaları bir araya getiren seyahat rehberi TasteAtlas, dünyanın en iyi çorbalarını sıraladı.

bori-bori.jpg

1. Bori-bori / Paraguay- Bori-bori, et (genellikle dana eti veya tavuk), mısır unu ve peynirden oluşan köfteler ve havuç, kereviz ve soğan gibi sebzelerle dolu bir Paraguay çorbasıdır. Çorba geleneksel olarak defne yaprağı, karanfil ve maydanozla tatlandırılırken, safran ona bir altın rengi verir.

rawon.jpg

2. Rawon / Endonezya- Rawon, kökeni Doğu Java'ya dayanan bir Endonezya yemeğidir. Bu çorba genellikle yavaş pişirilmiş dana eti ve limon yaprakları, limon otu, zencefil ve acı biber gibi diğer geleneksel Endonezya malzemeleriyle yapılır.

soto.jpg

3. Soto Betawi / Endonezya- Soto Betawi, genellikle limon otu, zerdeçal, galangal, kefir limon yaprakları ve kişniş gibi çeşitli baharatlarla zenginleştirilmiş hindistan cevizi sütü suyunda yavaşça pişirilen et ve sakatat parçalarından oluşan doyurucu bir dana çorbasıdır. Servis edildiğinde çorbaya genellikle domates, yeşil soğan, tatlı soya sosu ve emping krakerleri gibi farklı soslar eşlik eder.

ramen.jpg

4. Ramen / Japonya- Ramen, ilk olarak 1910 yılında Çinli aşçıların erişteleri tuzlu bir et suyuyla birleştirmesiyle Japonya'da ortaya çıkan bir erişte çorbasıdır.

yokohama.jpg

5. Yokohama ramen (Yokohama-Style Ramen) / Japonya- Yokohama tarzı ramen, Yokohama bölgesinden gelen ve 1974'e dayanan bir Japon ramen türüdür.

taiwanese-hot-pot.jpeg

6. Taiwanese Hot Pot / Tayvan- Özellikle soğuk ve yağmurlu günlerde yenir. Belirli bir tarifi yoktur ancak bir tencere et suyu ve içinde pişirilen çeşitli malzemelerden oluşur, ardından tüketilmeden önce eşlik eden sosa batırılır.

sopa-tarasca-pagina.jpg

7. Sopa Tarasca / Meksika- Tarascan püreli fasulye çorbası, Orta Amerika'nın Kolomb öncesi önemli uygarlıklarından biri olan Tarascan veya Purépecha halkının evi olan Meksika'nın Michoacán eyaletinden geliyor.

beyran-corbasi.jpg

8. Beyran çorbası / Türkiye- Beyran çorbası, Türkiye'de Antep yöresinde yapılan bir çorbadır. Koyun boyun eti ve koyun yanağından yapılır. Çorbayı oluşturan diğer malzemeler pirinç, sarımsak, tereyağı, yağ, su, tuz, biber sosu, karabiber ve Halep pul biberidir. Bu çorba kahvaltıda da yenir.

ramen-002.jpg

9. Tonkotsu ramen / Japonya- Tonkotsu ramen, Japonya'nın Kyushu adasındaki Fukuoka Eyaleti, Kurume'de ortaya çıkan bir ramen yemeğidir ve Kyushu'ya özgü bir yemektir.

romeee.jpg

10. Miso ramen / Japonya- Miso ramen, miso tabanı, et suyu ve sebzelerin bir wok'ta pişirilmesiyle yapılan bir yemektir. Karışım daha sonra fasulye filizi, kıyılmış domuz eti, sarımsak, tatlı mısır ve (bazen) yengeç, deniz tarağı ve kalamar gibi yerel deniz ürünleriyle doldurulur.

Listenin 16'ıncı sırasında mercimek çorbası, 60'ıncı sırasında ise domates çorbası yer aldı. 90'ıncı sırada ise cacık kendine yer buldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN