Dünyanın en güzel çorbaları seçildi! Türk lezzeti hepsini ezdi geçti: Türkiye'de de çok seviliyor

Dünyanın en güzel çorbaları seçildi! Türk lezzeti hepsini ezdi geçti: Türkiye'de de çok seviliyor

Lezzet Atlası Taste Atlas tarafından bu sefer de dünyanın en güzel çorbaları seçildi. Her listede olduğu gibi yine Türk lezzeti hepsini ezdi geçti. İşte, Taste Atlas’ın verilerine göre dünyanın en iyi çorbaları…

Geleneksel mutfakların zenginliğini haritalayan Taste Atlas, dünya genelindeki en lezzetli çorbaları derlediği kapsamlı bir listeyi yayınladı. Taste Atlas'ın hazırladığı bu liste, uluslararası mutfakların en iyi çorbalarını ve Türkiye'den de dikkat çeken lezzetleri içeriyor.

DÜNYANIN EN İYİ ÇORBALARI

Taste Atlas, dünya genelindeki en lezzetli çorbaları içeren bir liste oluşturdu. Listede öne çıkan çorbalar, farklı kültürlerin eşsiz tatlarını yansıtıyor. İşte dünyanın en iyi çorbaları:

  1. Bori Bori

bori-bori.jpg

Paraguay mutfağının vazgeçilmezi olan bori bori çorbası, dana veya tavuk etinin yanı sıra mısır unu ve peynirle hazırlanan köftelerle zenginleştirilir. Havuç, kereviz ve soğan gibi sebzelerle tatlandırılan çorbada defne yaprağı, karanfil ve maydanoz gibi baharatlar kullanılır. Safranın kattığı altın sarısı renk, çorbaya görsel bir şölen sunar.

  1. Rawon

rawon.jpg

Endonezya'nın Doğu Java kökenli rawon çorbası, yavaş ateşte pişirilmiş dana eti ve özgün baharatlarla hazırlanır. Limon yaprakları, limon otu, zencefil ve acı biber çorbaya benzersiz bir lezzet katar.

  1. Soto Betawi

soto.jpg

Endonezya'nın en sevilen çorbalarından biri olan Soto Betawi, dana eti ve hindistan cevizi sütüyle hazırlanır. Çorbada kullanılan limon otu, zerdeçal ve galangal gibi baharatlar, lezzeti artırır. Taze sebzeler ve soslarla servis edilir.

  1. Ramen

ramen.jpg

Kökenleri Çin mutfağına dayanan ramen, Japonya'da bugünkü halini almıştır. 1910 yılında Çinli aşçılar tarafından tuzlu et suyuyla hazırlanan bu erişte çorbası, Japon mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir.

  1. Yokohama Ramen

yokohama.jpg

Japonya'nın Yokohama bölgesinde ortaya çıkan ve 1974 yılından beri popüler olan Yokohama ramen veya Iekei ramen, özgün bir ramen türüdür.

  1. Taiwanese Hot Pot

taiwanase.jpg

Soğuk ve yağmurlu havalarda tercih edilen Taiwanese Hot Pot, et suyunda haşlanmış çeşitli malzemelerden oluşur. Pişirme sonrası özel bir sos ile tatlandırılarak sıcak olarak servis edilir.

  1. Sopa Tarasca

sopa.jpg

Meksika'nın Michoacán eyaletindeki Tarascan medeniyetine dayanan Sopa Tarasca, Orta Amerika'nın zengin mutfak kültürünü yansıtır. Püre haline getirilmiş fasulye, çorbanın ana malzemesidir.

  1. Beyran Çorbası

beyran.jpg

Güneydoğu Anadolu'nun Gaziantep şehrine özgü beyran çorbası, koyun etinin pirinç ve baharatlarla harmanlanarak hazırlandığı eşsiz bir tat sunar. Özellikle kahvaltılarda tercih edilen beyran, güne enerjik bir başlangıç sağlar.

  1. Tonkotsu Ramen

tonkotsu.jpg

Japonya'nın Kyushu adasının Fukuoka Eyaleti'ne ait Tonkotsu ramen, domuz kemiklerinin uzun süre kaynatılmasıyla hazırlanan yoğun ve kremamsı bir çorba türüdür.

  1. Miso Ramen

miso.jpg

Japon mutfağının sevilen çorbalarından miso ramen, fermente soya fasulyesi olan miso pastasıyla tatlandırılır. Et veya deniz ürünleri suyu, erişte ve çeşitli garnitürlerle servis edilir.

TÜRKİYE’DEN ÇORBALAR LİSTEDE

Taste Atlas’ın listesinde Türkiye mutfağından da lezzetler yer aldı. Mercimek çorbası, 16. sırada, domates çorbası 60. sırada ve cacık ise 90. sırada yer aldı. Türkiye’nin geleneksel çorbaları, uluslararası alanda da beğenildiğini gösteriyor.

Taste Atlas’ın bu kapsamlı listesi, dünya çapında çorba severler için yeni keşifler ve tatlar sunuyor. Her bir çorba, kendine özgü malzemeleri ve pişirme yöntemleriyle, global mutfak kültürüne katkıda bulunuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN