Dünyada ikinci Türkiye’de birinci! Daha büyüğü yok! Milyonlarca kişi bunu görmek için geliyor

Dünyada ikinci Türkiye’de birinci! Daha büyüğü yok! Milyonlarca kişi bunu görmek için geliyor

Türkiye'de yalnızca orada bulunuyor dünyanın ikincisi olarak herkes görmeye geliyor. İki şehrin birbirine bağlantı noktası olarak bilinen o nokta yıl içerisinde milyonlarca kişiyi ağırlıyor. Hem görüntüsüyle hayran bırakıyor hem de geçmişiyle tüm dikkatleri üzerinde topluyor.

Kapadokya'ya açılış kapısı olarak bilinen Aksaray'ın Ihlara beldesinde bulunan ve dünyanın ikinci büyük kanyonu olarak tarihe geçen Ihlara Vadisi, her yıl milyonlarca turisti ağırlıyor. Dünyanın ikinci büyük kanyonu olarak tarihe geçen Ihlara Vadisi Kapadokya'nın doğa harikası olarak bilinmektedir. Tarihi ve kültürel mirası ile çeşitli medeniyetleri ev sahipliği yapan Aksaray yılda milyonlarca turisti ağırlayan Ihlara Vadisi ile tüm dikkatleri üzerinde topluyor.

DÜNYANIN İKİNCİ BÜYÜK KANYONU

Tarihi kaynaklarda "Peristremma" adıyla bilinen Ihlara Vadisi içinden geçen Melendiz çayının adı olan Potamus, Kapadukus–Kappadokya Irmağı şeklinde geçmektedir. Tektonik yükselmeler ve Hasan Dağı Volkan'ın püskürmesi ile birlikte çöküntüye uğrayan Ihlara Vadisi, üzerinde ilerleyen Melendiz çayının binlerce yıllık aşındırması sonucunda ortaya çıktı.

peristremma.jpg

Tarihi ve kültürel mirasının yanı sıra dünyanın ikinci büyük kanyonu olarak bilinen Ihlara Vadisi 14 kilometre uzunluğunda olmakla birlikte 382 basamaklı merdivenle iniyor. Yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği Ihlara Vadisi doğal güzelliği ile birlikte yüzlerce bitki ve canlı çeşidine de ev sahipliği yapıyor.

105 KİLİSE 10.000 ADET MAĞARA

Ihlara Vadisi'nin içerisinde 105 kilise ve yaklaşık 10.000 adet mağaranın yer aldığı bilinmektedir. Melendiz çayı ile adeta tüm doğal güzellikleri içerisinde saklayan Ihlara Vadisi, yerli ve yabancı turistleri kendine hayran bırakıyor.

peristremma-1.jpg

Ihlara Vadisini gezmeye gelen Necla Şeşen, “Ihlara Vadisi'ni çok güzel gördük. Turumuza buradan başladık aşağıya doğru ineceğiz. Görüntüler, her taraf etkileyici. Hislerimiz çok değişik, eskiler neler yaşamış, neler görmüş. Herkese de tavsiye ediyorum gelip görsünler” sözlerini dile getirdi.

Ihlara Vadisi'nin dünya mirasının 7 harikasından biri olduğunu söyleyen Kerim Yasav, Hasan Dağı'nın patlaması ile birlikte lavlar nedeniyle oluşan bu vadinin Bizans, Helenistik ve Rumların yaşadığı bir vadi olduğunu aktardı. İçerisinde mağaralar, yeraltı şehirleri ve kiliselerin olduğunu belirten Yasav, “Bu kiliselerde özellikle Ortodoks asıllı kesimler geliyor ve kilisede ayin yapıyorlar. O dönemde kayaları oymuşlar ve kilise yapmışlar. Çok sayıda yerli ve yabancı ziyaretçilerimizin akın ettiğini görüyoruz” ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN