DP Milletvekili Salih Uzun: Ali Erbaş ve Yusuf Tekin varken ateizm derneğine ihtiyaç yok

Demokrat Parti İzmir Milletvekili Salih Uzun, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada gençlerin dinden soğumasının esas nedenlerini vurguladı. Uzun, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın şatafat ve israf düşkünlüğüyle dini sürekli tartışma konusu haline getirdiğini, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in ise müfredata fazla dini bilgi ekleyerek dindar nesiller yetiştirme çabasının, aksine bilgisiz ve dinsiz nesiller yetişmesine sebep olacağını belirtti.

Demokrat Parti İzmir Milletvekili Salih Uzun, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, son dönemde sosyal medyada tartışılan dini konulara değindi. Uzun, gençlerin dinden soğumasının nedeninin agnostik, deist veya ateistlerin sözleri değil, din adına konuşanlar olduğunu belirtti. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın şatafat ve israf düşkünlüğünü ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in müfredata fazla dini bilgi ekleme çabasının, gençlerin dinden uzaklaşmasına neden olduğunu vurguladı.

"ÇOCUKLARIMIZ DİNDEN DİN ADINA KONUŞANLAR”

Uzun, muhafazakâr siyaset çizgisinden gelenlere ve merkez sağ siyasetten gelen herkese çağrıda bulunarak, "Çocuklarımızı dinden soğutanlar ateistler değil, tam tersine din adına konuşanlar," dedi. Çocukların ve gençlerin dinden uzaklaşmasının nedeninin, agnostikler, deistler veya ateistler olmadığını vurgulayan Uzun, asıl zararın din adına konuşanlardan ve iş görenlerden geldiğini söyledi.

Türkiye'de, tasavvufun temel ilkeleriyle çelişen ve tarikat yapılarıyla gençleri dinden soğutan bir güruhun varlığından söz eden Uzun, "Müritlerinden koşulsuz itaat bekleyen tarikat şeyhlerinin yeri olabilir mi?" diyerek bu durumun gençlerin dine olan ilgisini azalttığını ifade etti.

Uzun, Türkiye'de Ateizm Derneği'nin varlığına rağmen son yıllarda derneğin herhangi bir faaliyetine rastlamadığını belirterek, "Çünkü onlara ihtiyaç yok. Türkiye'de ateizm derneğine ne ihtiyaç var?" dedi. "Annenizin diz kapağına fazla bakmayın, hallenirsiniz" diyen şeyhler ve sıcak siyasetin içine girip siyasetçilere ayar veren din görevlilerinin gençleri dinden uzaklaştırdığını söyledi.

"BİLGİSİZ VE DİNSİZ NESİLLERİN YETİŞMESİNE NEDEN OLACAKLAR"

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın şatafat ve israf düşkünlüğü ile dinin sürekli tartışma konusu haline geldiğini hatırlatan Uzun, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in ise müfredata fazla dini bilgi ekleyerek dindar nesiller yetiştireceğini zannederken, bilgisiz ve dinsiz nesillerin yetişmesine neden olacağını ifade etti.

Demokrat Parti İzmir Milletvekili Salih Uzun, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, gençlerin dinden soğumasının esas nedenlerini vurguladı. Uzun, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın şatafat ve israf düşkünlüğüyle dini sürekli tartışma konusu haline getirdiğini, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in ise müfredata fazla dini bilgi ekleyerek dindar nesiller yetiştirme çabasının, aksine bilgisiz ve dinsiz nesiller yetişmesine sebep olacağını belirtti. Uzun, muhafazakâr siyasetin bu duruma karşı çıkması gerektiğini ifade etti.


Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN