Dolar biriktirenlerin tansiyonu çıkacak! 13 lira birden…

Dolar biriktirenlerin tansiyonu çıkacak! 13 lira birden…

Ekonomist Atilla Yeşilada’dan dolar/TL kuruna ilişkin çarpıcı bir analiz geldi. 33 lira olan dolar 13 lira birden… İşte detaylar

Ekonomist Atilla Yeşilada, dolar kurunun yükseleceği yönündeki tahminleriyle dikkat çeken bir açıklama yaptı. Doların önlenemez yükselişi sürerken, an itibarıyla 33.090 TL’den işlem gören doların gerçek değerinin daha yüksek olduğunu belirten ihracatçılar, “Şu an doların 37 TL’den işlem görmesi gerekiyor” yorumunu yaptı.

DOLAR/TL KURUNA İLİŞKİN ÇARPICI ANALİZ

Dolar/TL kuru iki ayın sonunda 32 TL’den 33 TL’ye yükselmesine rağmen, bu artış birçok yatırımcının beklentilerini karşılamadı. Bu noktada TL varlıkları, kazanç açısından dolara göre daha fazla ilgi gördü.

20 TL’YE DÜŞER

Ekonomist Atilla Yeşilada’nın dolar konusundaki görüşleri de dikkat çekti. Yeşilada, dolar hakkında şu değerlendirmelerde bulundu:

“Doların hiç artmadığı bir dönemdeyiz. Bu da insanların içini bir miktar da olsa rahatlatıyor. Şu anda Merkez Bankası piyasadan döviz almasa, dolar 20 TL’ye düşer. O zaman ihracatçı bağırmaya başlar, herkes dolar satıyor ve yurt dışından dolar geliyor.”

Yeşilada’nın bu açıklamaları, doların mevcut seviyesinin piyasa dinamiklerine tam olarak yansımadığına işaret ediyor. Ekonomistlerin ve ihracatçıların doların gerçek değeri konusundaki görüşleri, piyasaların gelecekte nasıl şekilleneceği konusunda önemli ipuçları taşıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN