Dolar 5 lira birden… Merkez Bankası o tarih için uyardı

Dolar 5 lira birden… Merkez Bankası o tarih için uyardı

Dolar Kuru Yatırımcıyı Tedirgin Ediyor: Merkez Bankası’ndan Tarih Uyarısı! 5 lira birden…

Son üç aydır yatay seyreden dolar kuru, döviz yatırımcılarında tedirginlik yaratırken, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), düzenli olarak yayınladığı Piyasa Katılımcıları Anketi’nin son sayısını kamuoyuna açıkladı. Raporda, dolar kurunun 5 lira birden yükselmesinin muhtemel olduğu belirtilirken, yatırımcılara tarih uyarısı yapıldı.

31 Mart’tan bu yana yatay bir seyir izleyen dolar/TL paritesi, üç aylık sessizliğini korumaya devam ediyor. Türkiye’deki yüksek enflasyona rağmen, döviz yatırımcılarının 32 TL bandına sıkışan dolar kuru nedeniyle getiri sağlayamaması huzursuzluğa yol açarken, “Dolar ne zaman yükselecek?” sorusuna yanıt TCMB’den geldi.

Merkez Bankası tarafından her ay düzenli olarak yayınlanan Piyasa Katılımcıları Anketi’nin haziran raporunda, 50’si finansal sektör ve 18’i reel sektör olmak üzere toplam 68 katılımcının yanıtlarıyla dolar kurundaki olası gelişmelere ışık tutuldu.

DOLAR KURU 5 LİRA BİRDEN YÜKSELEBİLİR

“Bankalararası döviz piyasası ABD Dolar kuru beklentiniz nedir? (TL)” sorusuna yanıt veren katılımcılar, dolar kurunun 31 Aralık 2024 tarihi itibarıyla 37,7463 TL seviyesine ulaşabileceğini öngördü.

Bu durum, şu anda 32,88 TL seviyelerinde seyreden dolar/TL paritesinin yıl sonuna kadar 5 liranın üzerinde bir artış yaşayacağı anlamına geliyor. Ekonomistler, son verilerin ardından Türkiye’de yeni bir kur krizinin muhtemel olmadığını belirterek, 5 liralık yükselişin aşamalı olarak 6 aylık bir sürece yayılmasının olası olduğunu ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN